
Pikantna margarita
Margarita je klasičen koktajl, ki osveži in poživi.
Pikantna margarita
Margarita je klasičen koktajl, ki osveži in poživi.

Sestavine
- 1,5 dl tekile
- 0,75 dl triple seca
- 0,25 dl čilijevega sirupa
- 0,25 dl mangovega soka
- 0,25 dl limetinega soka
- led
čilijev sirup
- 1 rdeč čili
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja
solna obroba
- majhen šopek koriandra (lističe osmukamo in jih drobno sesekljamo)
- naribana lupinica 1⁄2 bio limete
- 2 žlički morske soli
- 2 žlički rjavega kristalnega sladkorja
- ščep zdrobljenega suhega čilija chipotle

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 1,5 dl tekile
- 0,75 dl triple seca
- 0,25 dl čilijevega sirupa
- 0,25 dl mangovega soka
- 0,25 dl limetinega soka
- led
čilijev sirup
- 1 rdeč čili
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja
solna obroba
- majhen šopek koriandra (lističe osmukamo in jih drobno sesekljamo)
- naribana lupinica 1⁄2 bio limete
- 2 žlički morske soli
- 2 žlički rjavega kristalnega sladkorja
- ščep zdrobljenega suhega čilija chipotle
Postopek
Najprej naredimo čilijev sirup. Čili narežemo na rezine in ga damo v kozico skupaj s sladkorjem in 0,5 dl vode. Nežno zavremo na nizki do srednji temperaturi in mešamo, da se sladkor stopi. Kuhalnik ugasnemo in pustimo, da se sirup popolnoma ohladi.
Za solno obrobo na plitvem krožniku zmešamo vse sestavine. Robove štirih kozarcev navlažimo z malce vode in jih pomočimo v solno mešanico. Kozarce postavimo na stran in se lotimo margarite.
Sestavine za koktajl damo v velik mešalnik in živahno stresamo, da je zunanjost mešalnika mrzla. Pijačo želimo ohladiti in razredčiti, ne pa povsem zdrobiti ledu.
Velik vrč in pripravljene kozarce napolnimo z ledenimi kockami, nato koktajl precedimo v vrč in dobro zmešamo, preden ga nalijemo v kozarce.