
Špageti s papriko in zelišči
Enostavni špageti brez mesa.
Špageti s papriko in zelišči
Enostavni špageti brez mesa.

Sestavine
- 8 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 4 rumene paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlička svežih timijanovih lističev
- 1 žlička svežih rožmarinovih lističev
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 400 g špagetov
- sol
Preberite tudi

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?
Sestavine
- 8 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 4 rumene paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija
- 1 žlička svežih timijanovih lističev
- 1 žlička svežih rožmarinovih lističev
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- 400 g špagetov
- sol
Postopek
Česen očistimo in narežemo na lističe. Paprike razpolovimo, očistimo semen in narežemo na majhne kocke. Rožmarin nasekljamo. V veliki ponvi segrejemo olje in na nizki temperaturi 2 minuti nežno pražimo papriko s česnom. Dodamo čili in vsa zelišča in nadaljujemo praženje še 6 minut. Občasno premešamo. Solimo in odstavimo.
Medtem testenine v osoljeni vodi skuhamo al dente in jih odcedimo. Preložimo jih v ponev s papriko, ki jo nato postavimo na šibek ogenj ter mešamo še pol minute, da se špageti povežejo z omako, in jih takoj postrežemo.