Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 400 g mladega krompirja
- 4 jajca
- 300 g zelenega stročjega fižola
- 100 g redkvic
- 1 majhna glava zelene solate
- 2 žlici oljčnega olja
preliv
- 3 žlice vinskega kisa
- 1 žlica gorčice
- 1 dl sladke smetane
- 50 g kisle smetane
- ščepec soli
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 400 g mladega krompirja
- 4 jajca
- 300 g zelenega stročjega fižola
- 100 g redkvic
- 1 majhna glava zelene solate
- 2 žlici oljčnega olja
preliv
- 3 žlice vinskega kisa
- 1 žlica gorčice
- 1 dl sladke smetane
- 50 g kisle smetane
- ščepec soli
Postopek
Preliv pripravimo nekaj ur prej, da se sam zgosti. Vse sestavine za preliv zmešamo.
Mladi krompir skrtačimo in skuhamo v slani vodi. Jajca v trdo skuhamo. Krompir odcedimo, pustimo, da se ohladi, nato ga narežemo na debelejše rezine.
Stročji fižol kuhamo v slani vodi 5 minut, le toliko da se zmehča, ga odcedimo in ohladimo pod hladno tekočo vodo. Ponovno ga dobro odcedimo in prihranimo. Redkvice očistimo in narežemo.
Zeleno solato očistimo, liste po potrebi natrgamo, operemo, osušimo in z njimi obložimo solatno skledo. Krompir, stročji fižol in redkvice damo v drugo skledo, zmešamo z oljem in stresemo na solatne liste. Jajca olupimo, narežemo na četrtine in razporedimo po solati. Preliv postrežemo posebej, da si ga vsak po želji doda na solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špinačna fritaja s paradižnikom in skuto
Piščančje prsi s pisanim kuskusom
Jetrni riž v goveji juhi
Namesto rezancev lahko govejo juho postrežemo tudi z jetrnim rižem.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.