
Krompirjeva solata z redkvicami
Z osvežilnim prelivom s pinjencem
Krompirjeva solata z redkvicami
Z osvežilnim prelivom s pinjencem

Sestavine
- 750 g drobnega mladega krompirja
- 0,75 dl pinjenca
- 2 žlici lahke majoneze
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- ½ žličke sladkorja
- 100 g redkvic
- 1 žlica maka
- sol
- poper
- 20 g vodne kreše za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 750 g drobnega mladega krompirja
- 0,75 dl pinjenca
- 2 žlici lahke majoneze
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- ½ žličke sladkorja
- 100 g redkvic
- 1 žlica maka
- sol
- poper
- 20 g vodne kreše za okras
Postopek
Krompir temeljito operemo in neolupljenega damo v kozico s slano vodo, zavremo in počasi kuhamo približno 12 minut, da se krompir skuha, nato ga odcedimo in ohladimo.
Pinjenec, majonezo, gorčico, kis in sladkor zmešamo s soljo in poprom. Ko je krompir ohlajen, ga zmešamo s prelivom, narezanimi redkvicami in makom. Solato posujemo z vodno krešo in postrežemo.