Kaj boste skuhali danes?
Mediteranska solata s figami, mocarelo in stročjim fižolom
Mediteranska solata s figami, mocarelo in stročjim fižolom
Sestavine
- 200 g zelenega stročjega fižola
- 6 manjših fig
- 1 tanko narezana šalotka
- 125 g mocarele
- 50 g praženih lešnikov
- manjša pest listov bazilike
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlica figove marmelade
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 200 g zelenega stročjega fižola
- 6 manjših fig
- 1 tanko narezana šalotka
- 125 g mocarele
- 50 g praženih lešnikov
- manjša pest listov bazilike
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlica figove marmelade
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Stročji fižol očistimo in ga narežemo na manjše kose. Fige operemo in narežemo na četrtine. Mocarelo odcedimo in narežemo na manjše kose. Lešnike grobo nasekljamo, baziliko pa natrgamo.
V večji kozici zavremo slano vodo in v njej 2 do 3 minute blanširamo fižol. Nato ga odcedimo, splaknemo pod mrzlo vodo in posušimo na kuhinjskih brisačkah. Razporedimo ga na velik postrežni krožnik in mu dodamo še fige, šalotko in mocarelo. Posujemo z lešniki in listi bazilike.
V manjšo skodelico damo kis, marmelado, oljčno olje, malo soli in popra. Dobro premešamo in s prelivom tik pred postrežbo prelijemo solato na pladnju.