
Kaj boste skuhali danes?
Mediteranska solata s figami, mocarelo in stročjim fižolom
Mediteranska solata s figami, mocarelo in stročjim fižolom

Sestavine
- 200 g zelenega stročjega fižola
- 6 manjših fig
- 1 tanko narezana šalotka
- 125 g mocarele
- 50 g praženih lešnikov
- manjša pest listov bazilike
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlica figove marmelade
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 200 g zelenega stročjega fižola
- 6 manjših fig
- 1 tanko narezana šalotka
- 125 g mocarele
- 50 g praženih lešnikov
- manjša pest listov bazilike
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlica figove marmelade
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Stročji fižol očistimo in ga narežemo na manjše kose. Fige operemo in narežemo na četrtine. Mocarelo odcedimo in narežemo na manjše kose. Lešnike grobo nasekljamo, baziliko pa natrgamo.
V večji kozici zavremo slano vodo in v njej 2 do 3 minute blanširamo fižol. Nato ga odcedimo, splaknemo pod mrzlo vodo in posušimo na kuhinjskih brisačkah. Razporedimo ga na velik postrežni krožnik in mu dodamo še fige, šalotko in mocarelo. Posujemo z lešniki in listi bazilike.
V manjšo skodelico damo kis, marmelado, oljčno olje, malo soli in popra. Dobro premešamo in s prelivom tik pred postrežbo prelijemo solato na pladnju.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečeni češnjevi paradižniki
Zapečene testenine s klobaso, žajbljem in bučo
Pečen brie s figami in orehi
Stopljen sir se čudovito ujame s pečenimi figami in orehi