© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mediteranska solata s figami, mocarelo in stročjim fižolom

Mediteranska solata s figami, mocarelo in stročjim fižolom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
best of season

Sestavine

  • 200 g zelenega stročjega fižola
  • 6 manjših fig
  • 1 tanko narezana šalotka
  • 125 g mocarele
  • 50 g praženih lešnikov
  • manjša pest listov bazilike
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • 1 žlica figove marmelade
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g zelenega stročjega fižola
  • 6 manjših fig
  • 1 tanko narezana šalotka
  • 125 g mocarele
  • 50 g praženih lešnikov
  • manjša pest listov bazilike
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • 1 žlica figove marmelade
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Stročji fižol očistimo in ga narežemo na manjše kose. Fige operemo in narežemo na četrtine. Mocarelo odcedimo in narežemo na manjše kose. Lešnike grobo nasekljamo, baziliko pa natrgamo.

2

V večji kozici zavremo slano vodo in v njej 2 do 3 minute blanširamo fižol. Nato ga odcedimo, splaknemo pod mrzlo vodo in posušimo na kuhinjskih brisačkah. Razporedimo ga na velik postrežni krožnik in mu dodamo še fige, šalotko in mocarelo. Posujemo z lešniki in listi bazilike.

3

V manjšo skodelico damo kis, marmelado, oljčno olje, malo soli in popra. Dobro premešamo in s prelivom tik pred postrežbo prelijemo solato na pladnju.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.