
Krompirjeva solata s kislo smetano in hrenom
Klasična krompirjeva solata je odlična, a še boljša je, če jo nadgradimo s hrenom.
Krompirjeva solata s kislo smetano in hrenom
Klasična krompirjeva solata je odlična, a še boljša je, če jo nadgradimo s hrenom.

Sestavine
- 1,8 kg krompirja
- 4 žlice belega vinskega kisa
- šopek mlade čebulice
- 5 žlic smetanovega hrena
- 500 g kisle smetane
- lupinica 1 limone
- šopek svežega drobnjaka
- sol

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 1,8 kg krompirja
- 4 žlice belega vinskega kisa
- šopek mlade čebulice
- 5 žlic smetanovega hrena
- 500 g kisle smetane
- lupinica 1 limone
- šopek svežega drobnjaka
- sol
Postopek
Olupljen in na kose narezan krompir do mehkega skuhamo v slanem kropu. Odcedimo ga in položimo nazaj v vročo posodo, da se malo osuši. Dokler je krompir še vroč, ga prelijemo z vinskim kisom in dodamo nekaj ščepcev soli. Pustimo 10 minut, da se nekoliko ohladi.
Medtem operemo in narežemo mlado čebulico in drobnjak. Limonovo lupinico drobno naribamo. Ohlajenemu krompirju primešamo kislo smetano, smetanov hren, limonovo lupinico, čebulo in drobnjak. Nekaj drobnjaka prihranimo in ga po solati potresemo, tik preden jo postrežemo.