
Krompirjeva solata s kislo smetano in hrenom
Klasična krompirjeva solata je odlična, a še boljša je, če jo nadgradimo s hrenom.
Krompirjeva solata s kislo smetano in hrenom
Klasična krompirjeva solata je odlična, a še boljša je, če jo nadgradimo s hrenom.

Sestavine
- 1,8 kg krompirja
- 4 žlice belega vinskega kisa
- šopek mlade čebulice
- 5 žlic smetanovega hrena
- 500 g kisle smetane
- lupinica 1 limone
- šopek svežega drobnjaka
- sol

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1,8 kg krompirja
- 4 žlice belega vinskega kisa
- šopek mlade čebulice
- 5 žlic smetanovega hrena
- 500 g kisle smetane
- lupinica 1 limone
- šopek svežega drobnjaka
- sol
Postopek
Olupljen in na kose narezan krompir do mehkega skuhamo v slanem kropu. Odcedimo ga in položimo nazaj v vročo posodo, da se malo osuši. Dokler je krompir še vroč, ga prelijemo z vinskim kisom in dodamo nekaj ščepcev soli. Pustimo 10 minut, da se nekoliko ohladi.
Medtem operemo in narežemo mlado čebulico in drobnjak. Limonovo lupinico drobno naribamo. Ohlajenemu krompirju primešamo kislo smetano, smetanov hren, limonovo lupinico, čebulo in drobnjak. Nekaj drobnjaka prihranimo in ga po solati potresemo, tik preden jo postrežemo.