Kaj boste skuhali danes?
Pečeni piščanec po grško
Sočna bedrca z mladim krompirjem, paradižnikom, olivami in feto
Pečeni piščanec po grško
Sočna bedrca z mladim krompirjem, paradižnikom, olivami in feto
Sestavine
- 750 g mladega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 piščančjih beder s kožo in kostjo
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 100 g črnih oliv
- nekaj vejic origana
- 200 g sira feta
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- sol
- poper
'Cottage cheese' pica: hitro, beljakovinsko in noro okusno
Sveži zrnati sir je v zadnjem času postal eden izmed najbolj priljubljenih živil. Razlogov, zakaj, je veliko. Danes iz njega pripravljamo 'cottage cheese' pico.
Te cheescake za praznična druženja lahko pripravite vnaprej
Za sezono prazničnih druženj smo pripravili šopek receptov za čudovite cheesecake, ki jih lahko pripravimo vnaprej in brez kompliciranja.
Kruh, ki bo na vrata privabil še sosede
Kako lepo je, ko na hladen dan zadiši po sveže pečenem kruhu. Zaradi buče in zimskih začimb pa bo ta kruh tako aromatičen, da se bodo na vratih hitro oglasili še sosedi.
Sestavine
- 750 g mladega krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- 8 piščančjih beder s kožo in kostjo
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 100 g črnih oliv
- nekaj vejic origana
- 200 g sira feta
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir po dolžini narežemo na dolge rezine, jih položimo v pekač in pokapamo s polovico oljčnega olja. Nanje položimo piščančja bedra, jih pokapamo s preostalim oljem in začinimo. Jed v pečici pečemo 30 minut.
Dodamo češnjeve paradižnike, olive, osmukane listke origana, nadrobljen sir feta in vse pokapamo z rdečim vinskim kisom. Pekač vrnemo v pečico še za 25 do 30 minut, da se piščanec do konca speče in zlato obarva.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kavni kolač z ganašem iz bele čokolade in kave
Kavni kolač, ki se druži z masleno kremo in prelivom iz bele čokolade s kavo, je ena boljših sladic za kavoljube.
Fermentirani čemaž
Jogurtova omaka s česnom
Ta lahka omaka odlično popestri pečenko, pa naj bo mesna ali vegetarijanska. Odlično se poda tudi k jedem z žara.