© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni piščanec po grško

Sočna bedrca z mladim krompirjem, paradižnikom, olivami in feto

Pečeni piščanec po grško

Sočna bedrca z mladim krompirjem, paradižnikom, olivami in feto

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
peceni piscanec po grsko

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih beder s kožo in kostjo
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g črnih oliv
  • nekaj vejic origana
  • 200 g sira feta
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 750 g mladega krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih beder s kožo in kostjo
  • 300 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g črnih oliv
  • nekaj vejic origana
  • 200 g sira feta
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir po dolžini narežemo na dolge rezine, jih položimo v pekač in pokapamo s polovico oljčnega olja. Nanje položimo piščančja bedra, jih pokapamo s preostalim oljem in začinimo. Jed v pečici pečemo 30 minut.

2

Dodamo češnjeve paradižnike, olive, osmukane listke origana, nadrobljen sir feta in vse pokapamo z rdečim vinskim kisom. Pekač vrnemo v pečico še za 25 do 30 minut, da se piščanec do konca speče in zlato obarva.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.