© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata iz Nice s tuninimi pogačicami

Nadokusna in nasitna solata

Solata iz Nice s tuninimi pogačicami

Nadokusna in nasitna solata

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
tuna fish cake nicoise salad

Sestavine

  • 4 jajca
  • 200 g stročjega fižola
  • 1 glava zelene solate
  • 150 g črnih oliv iz olja
  • 4 manjši paradižniki
  • 3 žlice vinskega kisa
  • sol
  • poper

pogačice

  • 300 g olupljenega krompirja
  • 250 g tunine iz pločevinke
  • 2 mladi čebulici
  • majhen šopek drobnjaka
  • 50 g moke
  • malo olja za peko
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 200 g stročjega fižola
  • 1 glava zelene solate
  • 150 g črnih oliv iz olja
  • 4 manjši paradižniki
  • 3 žlice vinskega kisa
  • sol
  • poper

pogačice

  • 300 g olupljenega krompirja
  • 250 g tunine iz pločevinke
  • 2 mladi čebulici
  • majhen šopek drobnjaka
  • 50 g moke
  • malo olja za peko

Postopek

1

Krompir narežemo na kocke in skuhamo v slani vreli vodi. Jajca v trdo skuhamo (7 minut). Stročji fižol kuhamo 3 do 4 minute. Jajca in stročji fižol ohladimo pod tekočo vodo. Mlado čebulico in drobnjak narežemo na kolobarčke.

2

Krompir odcedimo, zmečkamo in zmešamo z zdrobljeno tunino, mlado čebulico in drobnjakom. Solimo in popramo po želji. Iz mase oblikujemo 4 pogačice in jih povaljamo v moki. Pogačice spečemo v ponvi na malo olja. Pečemo jih 5 do 6 minut na vsaki strani.

3

Medtem pripravimo solato. Zeleno solato natrgamo, operemo in posušimo. Paradižnik razrežemo na četrtine. Solato, stročji fižol, paradižnik in olive damo v solatno skledo. Pokapljamo z žlico ali dvema olja, v katerem so bile olive, in s kisom, malo solimo in premešamo. Solato razdelimo na 4 krožnike. Jajca olupimo in razrežemo na četrtine ter razdelimo na krožnike. Dodamo še nekoliko ohlajene tunine pogačice in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.