Kaj boste skuhali danes?
Solata iz Nice s tuninimi pogačicami
Nadokusna in nasitna solata
Solata iz Nice s tuninimi pogačicami
Nadokusna in nasitna solata
Sestavine
- 4 jajca
- 200 g stročjega fižola
- 1 glava zelene solate
- 150 g črnih oliv iz olja
- 4 manjši paradižniki
- 3 žlice vinskega kisa
- sol
- poper
pogačice
- 300 g olupljenega krompirja
- 250 g tunine iz pločevinke
- 2 mladi čebulici
- majhen šopek drobnjaka
- 50 g moke
- malo olja za peko
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 4 jajca
- 200 g stročjega fižola
- 1 glava zelene solate
- 150 g črnih oliv iz olja
- 4 manjši paradižniki
- 3 žlice vinskega kisa
- sol
- poper
pogačice
- 300 g olupljenega krompirja
- 250 g tunine iz pločevinke
- 2 mladi čebulici
- majhen šopek drobnjaka
- 50 g moke
- malo olja za peko
Postopek
Krompir narežemo na kocke in skuhamo v slani vreli vodi. Jajca v trdo skuhamo (7 minut). Stročji fižol kuhamo 3 do 4 minute. Jajca in stročji fižol ohladimo pod tekočo vodo. Mlado čebulico in drobnjak narežemo na kolobarčke.
Krompir odcedimo, zmečkamo in zmešamo z zdrobljeno tunino, mlado čebulico in drobnjakom. Solimo in popramo po želji. Iz mase oblikujemo 4 pogačice in jih povaljamo v moki. Pogačice spečemo v ponvi na malo olja. Pečemo jih 5 do 6 minut na vsaki strani.
Medtem pripravimo solato. Zeleno solato natrgamo, operemo in posušimo. Paradižnik razrežemo na četrtine. Solato, stročji fižol, paradižnik in olive damo v solatno skledo. Pokapljamo z žlico ali dvema olja, v katerem so bile olive, in s kisom, malo solimo in premešamo. Solato razdelimo na 4 krožnike. Jajca olupimo in razrežemo na četrtine ter razdelimo na krožnike. Dodamo še nekoliko ohlajene tunine pogačice in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladno-pomarančni rjavčki
Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!
Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno
Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Čičerkina juha
Juha, polna stročnic, zelenjave in začimb je odlična in zdrava večerja. Če ostane, bo pa naslednji dan še malica v službi.