© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Solata iz Nice s tuninimi pogačicami

Nadokusna in nasitna solata

Solata iz Nice s tuninimi pogačicami

Nadokusna in nasitna solata

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
tuna fish cake nicoise salad

Sestavine

  • 4 jajca
  • 200 g stročjega fižola
  • 1 glava zelene solate
  • 150 g črnih oliv iz olja
  • 4 manjši paradižniki
  • 3 žlice vinskega kisa
  • sol
  • poper

pogačice

  • 300 g olupljenega krompirja
  • 250 g tunine iz pločevinke
  • 2 mladi čebulici
  • majhen šopek drobnjaka
  • 50 g moke
  • malo olja za peko

Sestavine

  • 4 jajca
  • 200 g stročjega fižola
  • 1 glava zelene solate
  • 150 g črnih oliv iz olja
  • 4 manjši paradižniki
  • 3 žlice vinskega kisa
  • sol
  • poper

pogačice

  • 300 g olupljenega krompirja
  • 250 g tunine iz pločevinke
  • 2 mladi čebulici
  • majhen šopek drobnjaka
  • 50 g moke
  • malo olja za peko

Postopek

1

Krompir narežemo na kocke in skuhamo v slani vreli vodi. Jajca v trdo skuhamo (7 minut). Stročji fižol kuhamo 3 do 4 minute. Jajca in stročji fižol ohladimo pod tekočo vodo. Mlado čebulico in drobnjak narežemo na kolobarčke.

2

Krompir odcedimo, zmečkamo in zmešamo z zdrobljeno tunino, mlado čebulico in drobnjakom. Solimo in popramo po želji. Iz mase oblikujemo 4 pogačice in jih povaljamo v moki. Pogačice spečemo v ponvi na malo olja. Pečemo jih 5 do 6 minut na vsaki strani.

3

Medtem pripravimo solato. Zeleno solato natrgamo, operemo in posušimo. Paradižnik razrežemo na četrtine. Solato, stročji fižol, paradižnik in olive damo v solatno skledo. Pokapljamo z žlico ali dvema olja, v katerem so bile olive, in s kisom, malo solimo in premešamo. Solato razdelimo na 4 krožnike. Jajca olupimo in razrežemo na četrtine ter razdelimo na krožnike. Dodamo še nekoliko ohlajene tunine pogačice in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Čokoladno-pomarančni rjavčki

Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!

1 h
Srednje zahtevno

Piščančje prsi z rizlingovo omako in stebelno zeleno

Rizlingova omaka je delikatesna vinska omaka, ki izboljša okus piščančjih prsi.

Enostavno

Čičerkina juha

Juha, polna stročnic, zelenjave in začimb je odlična in zdrava večerja. Če ostane, bo pa naslednji dan še malica v službi.

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.