
Kaj boste skuhali danes?
Solata iz Nice s tuninimi pogačicami
Nadokusna in nasitna solata
Solata iz Nice s tuninimi pogačicami
Nadokusna in nasitna solata

Sestavine
- 4 jajca
- 200 g stročjega fižola
- 1 glava zelene solate
- 150 g črnih oliv iz olja
- 4 manjši paradižniki
- 3 žlice vinskega kisa
- sol
- poper
pogačice
- 300 g olupljenega krompirja
- 250 g tunine iz pločevinke
- 2 mladi čebulici
- majhen šopek drobnjaka
- 50 g moke
- malo olja za peko

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 4 jajca
- 200 g stročjega fižola
- 1 glava zelene solate
- 150 g črnih oliv iz olja
- 4 manjši paradižniki
- 3 žlice vinskega kisa
- sol
- poper
pogačice
- 300 g olupljenega krompirja
- 250 g tunine iz pločevinke
- 2 mladi čebulici
- majhen šopek drobnjaka
- 50 g moke
- malo olja za peko
Postopek
Krompir narežemo na kocke in skuhamo v slani vreli vodi. Jajca v trdo skuhamo (7 minut). Stročji fižol kuhamo 3 do 4 minute. Jajca in stročji fižol ohladimo pod tekočo vodo. Mlado čebulico in drobnjak narežemo na kolobarčke.
Krompir odcedimo, zmečkamo in zmešamo z zdrobljeno tunino, mlado čebulico in drobnjakom. Solimo in popramo po želji. Iz mase oblikujemo 4 pogačice in jih povaljamo v moki. Pogačice spečemo v ponvi na malo olja. Pečemo jih 5 do 6 minut na vsaki strani.
Medtem pripravimo solato. Zeleno solato natrgamo, operemo in posušimo. Paradižnik razrežemo na četrtine. Solato, stročji fižol, paradižnik in olive damo v solatno skledo. Pokapljamo z žlico ali dvema olja, v katerem so bile olive, in s kisom, malo solimo in premešamo. Solato razdelimo na 4 krožnike. Jajca olupimo in razrežemo na četrtine ter razdelimo na krožnike. Dodamo še nekoliko ohlajene tunine pogačice in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Telečji oreški s šparglji in žafranovo omako
Zrezki s hrustljavo lešnikovo skorjo.