
Sardele iz pečice
Sardele iz pečice

Sestavine
- 24 svežih sardel
- 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 lovorovi listi
- 6 žlic belih drobtin
- 4 žlice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica origana
- morska sol
- sveže zmlet poper
- 1–2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- kozarec suhega belega vina ali prošeka

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 24 svežih sardel
- 6 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 4 lovorovi listi
- 6 žlic belih drobtin
- 4 žlice sesekljanega peteršilja
- 1 žlica origana
- morska sol
- sveže zmlet poper
- 1–2 žlički nastrgane lupinice neškropljene limone
- kozarec suhega belega vina ali prošeka
Postopek
Sardele očistimo, na trebušni strain po dolgem prerežemo, razpremo in odstranimo kosti. Nato sardele na hitro splaknemo in osušimo. V primerno veliko ognjevarno posodo (sardele naj imajo ravno dovolj prostora) damo štiri žlice olja in dno obložimo z lovorovimi listi.
V posodici zmešamo drobtine s peteršiljem, origanom in preostalim oljčnim oljem. Zmes po okusu začinimo s soljo in poprom.
Očiščene in osušene ribe lepo poravnamo, zložimo drugo poleg druge v predhodno segreto posodo, obložimo z aromatično drobtinovo zmesjo in potresemo z limonovo lupinico. Dolijemo vino in ribe pečemo v vroči pečici pri 200 °C približno 20 do 25 minut do zlato rjave barve, da se naredi lepa hrustljava skorjica. Sardele postrežemo kar v ponvi. Zraven odlično tekne bel kruh.