
Solata s fižolom in muškatno hobotnico
Solata s fižolom in muškatno hobotnico

Sestavine
- 400 g kuhanega fižola
- 400 g očiščenih malih muškatnih hobotnic
- 1 strok česna
- 2 šalotki
- 300 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici narezanih zelišč (bazilike, peteršilja, majarona in rožmarina)
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- 1 kozarec suhega belega vina
- 1 čili
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 400 g kuhanega fižola
- 400 g očiščenih malih muškatnih hobotnic
- 1 strok česna
- 2 šalotki
- 300 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici narezanih zelišč (bazilike, peteršilja, majarona in rožmarina)
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- 1 kozarec suhega belega vina
- 1 čili
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Očiščene muškatne hobotnice kuhamo približno 15 minut v mešanici vina in rahlo osoljene vode (tekočine mora biti le toliko, da so hobotnice pokrite). Ko se hobotnice zmehčajo, jih odcedimo.
Medtem olupimo in nasekljamo šalotko ter stremo neolupljen strok česna. Čili očistimo semen in ga nasekljamo. Na žlici oljčnega olja prepražimo šalotko in česen, dodamo čili in muškatne hobotnice ter vse skupaj pražimo 3 minute. Česen odstranimo.
Češnjev paradižnik razpolovimo in začinimo z oljčnim oljem, narezanimi zelišči, ingverjem, soljo in poprom. V solatni skledi ga zmešamo s fižolom, dodamo limonov sok in premešamo. Solato razdelimo na krožnike, obložimo s hobotnico in okrasimo z lističi sveže bazilike.