
Solata s fižolom in muškatno hobotnico
Solata s fižolom in muškatno hobotnico

Sestavine
- 400 g kuhanega fižola
- 400 g očiščenih malih muškatnih hobotnic
- 1 strok česna
- 2 šalotki
- 300 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici narezanih zelišč (bazilike, peteršilja, majarona in rožmarina)
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- 1 kozarec suhega belega vina
- 1 čili
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 400 g kuhanega fižola
- 400 g očiščenih malih muškatnih hobotnic
- 1 strok česna
- 2 šalotki
- 300 g češnjevega paradižnika
- 2 žlici narezanih zelišč (bazilike, peteršilja, majarona in rožmarina)
- 1 žlička naribanega svežega ingverja
- 1 kozarec suhega belega vina
- 1 čili
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Postopek
Očiščene muškatne hobotnice kuhamo približno 15 minut v mešanici vina in rahlo osoljene vode (tekočine mora biti le toliko, da so hobotnice pokrite). Ko se hobotnice zmehčajo, jih odcedimo.
Medtem olupimo in nasekljamo šalotko ter stremo neolupljen strok česna. Čili očistimo semen in ga nasekljamo. Na žlici oljčnega olja prepražimo šalotko in česen, dodamo čili in muškatne hobotnice ter vse skupaj pražimo 3 minute. Česen odstranimo.
Češnjev paradižnik razpolovimo in začinimo z oljčnim oljem, narezanimi zelišči, ingverjem, soljo in poprom. V solatni skledi ga zmešamo s fižolom, dodamo limonov sok in premešamo. Solato razdelimo na krožnike, obložimo s hobotnico in okrasimo z lističi sveže bazilike.