
Juha iz rdeče pese s hrenom
Sladka rdeča pesa se rada druži z ostrim okusom hrena. Preizkusite to kombinacijo v odlični juhi.
Juha iz rdeče pese s hrenom
Sladka rdeča pesa se rada druži z ostrim okusom hrena. Preizkusite to kombinacijo v odlični juhi.

Sestavine
- 500 g kuhane rdeče pese
- 1 žlička masla
- 1 sesekljana šalotka (ali 1 žlica čebule)
- svež timijan
- 2 dl sladke smetane
- pribl. 2 dl vode ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica drobno naribanega hrena (ali 2 žlici delikatesnega)
- kisla smetana, ko postrežemo
- sveže nariban hren, ko postrežemo (po želji)

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.

Kako pričarati dinozavrsko zabavo z jagodnim pridihom? Ana Žontar Kristanc ima slasten odgovor!
Rojstni dnevi naših malčkov so več kot le torta in svečke – so nepozabne zgodbe, ki jih pišemo v družbi prijateljev in družine s pisanimi baloni, nasmejanimi obrazi in preprostimi trenutki veselja.
Sestavine
- 500 g kuhane rdeče pese
- 1 žlička masla
- 1 sesekljana šalotka (ali 1 žlica čebule)
- svež timijan
- 2 dl sladke smetane
- pribl. 2 dl vode ali zelenjavne jušne osnove
- sol
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica drobno naribanega hrena (ali 2 žlici delikatesnega)
- kisla smetana, ko postrežemo
- sveže nariban hren, ko postrežemo (po želji)
Postopek
V kozici stopimo maslo in na njem popražimo šalotko. Dodamo na kocke narezano rdečo peso in malo tekočine, v kateri se je kuhala (če imamo vakuumsko pakirano peso, dodamo tekočino iz zavitka). Solimo in malo pokuhamo, da je pesa res mehka. Vse skupaj zmeljemo v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom.
Pire vrnemo v kozico, dodamo sladko smetano in vodo, zavremo in kuhamo, da tekočina malo povre in dobimo precej gosto kremno juho. Vmešamo še kislo smetano in hren.
Juho naložimo v skledice, okrasimo s kislo smetano in po želji tudi posujemo z malo naribanega hrena.