
Majhne česnove pice s svežim paradižnikom
Na hitro pripravljene picete iz nevzhajanega testa so lahko odličen prigrizek ob klepetu s prijatelji.
Majhne česnove pice s svežim paradižnikom
Na hitro pripravljene picete iz nevzhajanega testa so lahko odličen prigrizek ob klepetu s prijatelji.

Sestavine
testo
- 500 g ostre moke
- 7 g suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 2 žlici oljčnega olja
- malo moke za delovno površino
obloga
- 50 g stopljenega masla
- 4 strti stroki česna
- 300 g mocarele
- 4 paradižniki (ali 500 g češnjevega paradižnika)
- sveža bazilika
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlički balzamičnega kisa
- malo soli

Popolna izbira za poletje: 3 malo drugačne sladice brez peke
Brez skrbi glede vzhajanja, zažganih robov in bojazni, da bi karkoli 'padlo skupaj'. Te sladice brez peke so nam všeč, ker so enostavne in osvežujoče.

Jajčevci ali melancani? Ni pomembno, važen je dober recept
Jajčevci ali melancani so nam na voljo vse leto, a so zdaj res slastni. Pogosto jih podcenjujemo, zato smo tokrat zbrali recepte, ki bodo to hitro spremenili.

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?
Sestavine
testo
- 500 g ostre moke
- 7 g suhega kvasa
- 1 žlička soli
- 2 žlici oljčnega olja
- malo moke za delovno površino
obloga
- 50 g stopljenega masla
- 4 strti stroki česna
- 300 g mocarele
- 4 paradižniki (ali 500 g češnjevega paradižnika)
- sveža bazilika
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlički balzamičnega kisa
- malo soli
Postopek
Vse sestavine za testo damo v skledo, dodamo 3 dl mlačne vode in s kuhalnico dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Na pomokani delovni površini nato testo pregnetemo in oblikujemo v valj. Razdelimo ga na 8 enakih kepic. Vzamemo eno kepo (preostalo testo naj bo pokrito z naoljeno folijo) in jo razvaljamo na pomokani delovni površini v krog premera približno 15 cm. Damo ga na pekač, obložen s papirjem za peko. Na istem pekaču lahko spečemo dve pici. Postopek nadaljujemo s preostalim testom in razvaljamo toliko kepic, kolikor jih lahko hkrati spečemo. Če imamo dva pekača, bomo pice spekli v dveh krogih.
Pečico segrejemo na 240 °C. Maslo zmešamo s strtim česnom in z malo mešanice pokapljamo razvlečeno testo. Mocarelo narežemo na tanke rezine in jo potresemo po testu. Pice pečemo 12 do 15 minut. Medtem paradižnik narežemo na kockice, baziliko pa grobo nasekljamo. Paradižnik malo posolimo, zmešamo z baziliko, ekstra deviškim oljčnim oljem in balzamičnim kisom. Ko pice vzamemo iz pečice, jih obložimo s paradižnikom in takoj postrežemo.
Nasvet
To zelo preprosto pico lahko naredimo zelo hitro, saj testa posebej ne vzhajamo. Tako testo še lažje razvaljamo. Ko se speče, je lepo hrustljavo in tudi videz je pristen. Če pa želimo narediti klasično pico, pustite pokrito pregneteno testo pol ure vzhajati, nato ga razdelimo na 8 delov in nadaljujte po opisanem postopku.