Kaj boste skuhali danes?
Paradižnikova solata po špansko
S pršutom, ovčjim sirom in mandljevo-peteršiljevim prelivom
Paradižnikova solata po špansko
S pršutom, ovčjim sirom in mandljevo-peteršiljevim prelivom
Sestavine
- 1,25 kg paradižnika različnih sort in barv (sobne temperature)
- ½ rdeče čebule
- 1,5 žličke sladkorja
- sol
- šopek peteršilja
- 2 žlici šerijevega ali vinskega kisa
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 majhen strok česna
- 50 g praženih mandljevih lističev
- 6 rezin pršuta
- 75 g trdega ovčjega sira
- oljčno olje za pokapanje
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1,25 kg paradižnika različnih sort in barv (sobne temperature)
- ½ rdeče čebule
- 1,5 žličke sladkorja
- sol
- šopek peteršilja
- 2 žlici šerijevega ali vinskega kisa
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 majhen strok česna
- 50 g praženih mandljevih lističev
- 6 rezin pršuta
- 75 g trdega ovčjega sira
- oljčno olje za pokapanje
Postopek
Čebulo narežemo na zelo tanke rezine. Narežemo tudi paradižnike, ki smo jih pustili na sobni temperaturi, in jih skupaj s čebulo razporedimo po pladnju. Posolimo in posujemo s pol žličke sladkorja. Pustimo stati 10 do največ 30 minut in medtem pripravimo preliv.
Za preliv nasekljamo peteršilj, nato ga skupaj s kisom, oljčnim oljem, preostalim sladkorjem, česnom, polovico mandljev in ščepcem soli damo v multipraktik. Zmiksamo, da dobimo pestu podobno maso. Če je masa preveč gosta, lahko prilijemo malo vode.
Nastrgamo sir. Rezine pršuta položimo med čebulo in paradižnik, polijemo s prelivom in posujemo s preostalimi mandlji in sirom. Pokapamo z malo oljčnega olja in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Goveji jezik s šparglji
Piščanec z ražnja v citrusni marinadi
Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.