Kaj boste skuhali danes?
Ribje nabodalo z zelenjavno prilogo
Ribje nabodalo z zelenjavno prilogo
Sestavine
- 1 file rdeče postrvi
- 1 somov file
- po ¼ rdeče, zelene in rumene paprike
- 2 krompirja
- ½ čebule
- sol
- sveže zmlet poper
- oljčno olje za peko
- listi bazilike
Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 1 file rdeče postrvi
- 1 somov file
- po ¼ rdeče, zelene in rumene paprike
- 2 krompirja
- ½ čebule
- sol
- sveže zmlet poper
- oljčno olje za peko
- listi bazilike
Postopek
Ribja fileja razrežemo na enako velike kose. Papriko operemo in narežemo na trakove. Krompir operemo in olupimo; narežemo ga najprej na tanjše rezine, nato pa na trakove. Čebulo olupimo in narežemo na kolobarje. Pečico segrejemo na 160 °C. Ribje meso začinimo s soljo in poprom. Lističe bazilike drobno narežemo.
Kose obeh vrst ribjega mesa na obeh straneh hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju. Nato jih izmenoma nataknemo na leseni nabodali in pečemo v pečici še 10 minut.
Zelenjavo pretresemo na žlici vročega oljčnega olja, nato jo podušimo, a naj ostane še čvrsta. Čas dušenja prilagodimo čvrstosti zelenjave. Zelenjavo solimo in popramo ter dodamo še narezano baziliko. Nabodala vzamemo iz pečice in serviramo na dušeni zelenjavi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Koprivni polžki s skuto in bučkami
Medeni kipnik
Kipnik ali narastek izvira iz angleške kulinarične tradicije, a ga bomo tudi pri nas z veseljem posvojili