© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribje nabodalo z zelenjavno prilogo

Ribje nabodalo z zelenjavno prilogo

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Ribje-nabodalo-z-zelenjavno-prilogo_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 file rdeče postrvi
  • 1 somov file
  • po ¼ rdeče, zelene in rumene paprike
  • 2 krompirja
  • ½ čebule
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • oljčno olje za peko
  • listi bazilike
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 1 file rdeče postrvi
  • 1 somov file
  • po ¼ rdeče, zelene in rumene paprike
  • 2 krompirja
  • ½ čebule
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • oljčno olje za peko
  • listi bazilike

Postopek

1

Ribja fileja razrežemo na enako velike kose. Papriko operemo in narežemo na trakove. Krompir operemo in olupimo; narežemo ga najprej na tanjše rezine, nato pa na trakove. Čebulo olupimo in narežemo na kolobarje. Pečico segrejemo na 160 °C. Ribje meso začinimo s soljo in poprom. Lističe bazilike drobno narežemo.

2

Kose obeh vrst ribjega mesa na obeh straneh hitro popečemo v ponvi na vročem oljčnem olju. Nato jih izmenoma nataknemo na leseni nabodali in pečemo v pečici še 10 minut.

3

Zelenjavo pretresemo na žlici vročega oljčnega olja, nato jo podušimo, a naj ostane še čvrsta. Čas dušenja prilagodimo čvrstosti zelenjave. Zelenjavo solimo in popramo ter dodamo še narezano baziliko. Nabodala vzamemo iz pečice in serviramo na dušeni zelenjavi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.