Kaj boste skuhali danes?
Brezalkoholni irski kremni liker
Ta moktajl se zlahka kosa s svojim 'odraslim' prijateljem.
Brezalkoholni irski kremni liker
Ta moktajl se zlahka kosa s svojim 'odraslim' prijateljem.
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl evaporiranega mleka
- 2 žlici javorovega sirupa
- 0,25 dl sveže skuhanega espressa
- ščep mletega cimeta
- 1 žlička vaniljeve arome
- ščep drobno nastrgane lupinice bio pomaranče
- led
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 1,5 dl sladke smetane
- 0,5 dl evaporiranega mleka
- 2 žlici javorovega sirupa
- 0,25 dl sveže skuhanega espressa
- ščep mletega cimeta
- 1 žlička vaniljeve arome
- ščep drobno nastrgane lupinice bio pomaranče
- led
Postopek
Vse sestavine damo v mešalnik za koktajl ali vrč. Dodamo veliko pest ledu.
Če uporabljamo mešalnik, ga močno stresamo toliko časa, da je zunanjost hladna na otip. Nato tekočino dvakrat precedimo, preden jo nalijemo v kozarce za viski, v katere smo dali nekaj kock ledu. Če uporabljamo vrč, sestavine v njem dobro premešamo z žlico. Nato koktajl skupaj z ledom nalijemo v kozarce in postrežemo.
Nasvet
Če namesto evaporiranega mleka uporabimo kondenzirano mleko, ki je za razliko od evaporiranega sladkano, javorov sirup izpustimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Fokača z zeliščnim oljem
Marmelada iz rabarbare in jagod
Sladke jagode in kiselkasta rabarbara se odlično ujamejo v osvežilni poletni marmeladi. Če jo naredite z želirnim sladkorjem Wiener Zucker, je uspeh zagotovljen.
Bučni kolački z rozinami
Slastni kolački, za katere vam ne bodo verjeli, da se notri skriva buča!
Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom
Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.