
Paradižnikova solata z burrato
Paradižnik in burrata sta najboljši par poletja!
Paradižnikova solata z burrato
Paradižnik in burrata sta najboljši par poletja!

Sestavine
- 500 g paradižnika različnih sort in barv
- sol in poper
- 1⁄2 žličke sladkorja
- 150 g oluščenega boba (ali graha)
- prgišče bazilike
- prgišče drobnjaka
- prgišče peteršilja
- 1 žlica pehtrana
- 1 žlica luštreka
- 1 žlica lističev mete
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlički dijonske gorčice
- ščep koromačevih semen
- naribana lupinica 1 limone
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 kepi burrate po 100 g (ali 2 kepi mocarele po 125 g)
- 50 g grobo nasekljanih praženih lešnikov

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 500 g paradižnika različnih sort in barv
- sol in poper
- 1⁄2 žličke sladkorja
- 150 g oluščenega boba (ali graha)
- prgišče bazilike
- prgišče drobnjaka
- prgišče peteršilja
- 1 žlica pehtrana
- 1 žlica luštreka
- 1 žlica lističev mete
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlički dijonske gorčice
- ščep koromačevih semen
- naribana lupinica 1 limone
- 1 žlica rdečega vinskega kisa
- 2 kepi burrate po 100 g (ali 2 kepi mocarele po 125 g)
- 50 g grobo nasekljanih praženih lešnikov
Postopek
Del paradižnikov narežemo na rezine, del pa na krhlje in jih damo v skledo. Pomešamo jih s 1⁄2 žličke soli in 1⁄2 žličke sladkorja ter pustimo, da se marinirajo 30 minut. Medtem zavremo lonec osoljene vode in v njem kuhamo bob 2 minuti, nato ga odcedimo in pustimo, da se nekaj minut ohlaja. Zrnom oluščimo kožice, tako da s palcem prebodemo kožico in iztisnemo živo zeleno zrno.
Zelišča drobno sesekljamo, dodamo oljčno olje, gorčico, koromačeva semena, večino limonove lupinice in rdeči vinski kis, solimo in popramo, dobro zmešamo z metlico in primešamo bob.
Paradižnik preložimo na servirni krožnik, ga obložimo z burrato in prelijemo z bobovo salso. Posujemo z grobo nasekljanimi lešniki in preostalo limonovo lupinico ter postrežemo.
Burata
Italijanski sveži sir, podoben mocareli, a s precej bolj kremasto sredico. Dobi se v bolje založenih supermarketih in italijanskih delikatesah.