
Sočno pečene račje prsi z jabolkom in sivko
Sočno pečene račje prsi z jabolkom in sivko

Sestavine
- 600 g račjih prsi
- sol
- poper
- 8 g moke
- 0,5 dl belega vina
- zelenjavna jušna osnova za zalivanje
- 1 sočno jabolko
- 10 g masla
- šopek sivke (samo listi)
- 300 g nežnega praženega krompirja za prilogo
- nekaj lističev melise, sveže mleti poper in semena granatnega jabolka

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 600 g račjih prsi
- sol
- poper
- 8 g moke
- 0,5 dl belega vina
- zelenjavna jušna osnova za zalivanje
- 1 sočno jabolko
- 10 g masla
- šopek sivke (samo listi)
- 300 g nežnega praženega krompirja za prilogo
- nekaj lističev melise, sveže mleti poper in semena granatnega jabolka
Postopek
Očiščene račje prsi v ponvi na srednje močnem ognju počasi rožnato spečemo (8 do 10 minut). Ponve ne naoljimo, saj prsi med peko spustijo dovolj maščobe.
Pečene prsi odstavimo, skoraj vso maščobo odlijemo in v ponvi popražimo moko, da porumeni. Zalijemo z vinom in med mešanjem kuhamo toliko časa, da vino izpari. Zdaj prilijemo juho, premešamo in prevremo.
Jabolko olupimo in narežemo na majhne kocke. Na hitro jih prepražimo na maslu in jih dodamo v vinsko omako. Po potrebi solimo in popramo, nato dodamo sesekljane lističe sivke.
Na vroče servirne krožnike položimo praženi krompir (pazimo, da je blagega okusa) in priložimo na rezine narezano meso. Prelijemo z omako, potresemo s sveže mletim poprom in semeni granatnega jabolka, dodamo lističe melise in takoj ponudimo.