
Sestavine
- 150 g masla in še malo za pekač
- 200 g bele čokolade
- 220 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 veliki jajci
- 120 g moke
- 1 žlička praška čaja mača
- 50 g popraženih blanširanih lešnikov

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 150 g masla in še malo za pekač
- 200 g bele čokolade
- 220 g svetlo rjavega sladkorja
- 2 veliki jajci
- 120 g moke
- 1 žlička praška čaja mača
- 50 g popraženih blanširanih lešnikov
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kvadraten pekač s stranico 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. 100 g čokolade narežemo na koščke. Preostalo čokolado stopimo skupaj z maslom v vodni kopeli (v skledi nad kozico z rahlo vrelo vodo), nato odstavimo z ognja in vmešamo sladkor. Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato eno po eno vtepemo jajci. Nežno vmešamo moko in mačo, nato pa še lešnike in koščke bele čokolade
Pečemo 25 do 30 minut – pecivo naj bo še malo vlažno. Pustimo, da se ohladi, narežemo na kocke in ponudimo.
Prašek mača
Prašek mača (matcha) so fino zmleti lističi zelenega čaja in je priljubljena sestavina azijskih sladic. Pri nas se dobi v bolje založenih supermarketih in trgovinah z zdravo hrano.