
Sočen jaffa narastek
Čokoladno-pomarančna sladica za ultimativno razvajanje
Sočen jaffa narastek
Čokoladno-pomarančna sladica za ultimativno razvajanje

Sestavine
- 80 g zmehčanega masla
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec soli
- 40 g kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- lupina in sok 1 pomaranče
- 2 jajci
- 1,1 dl mleka
- 80 g nasekljane pomarančne čokolade
- pekač s prostornino 1,5 l
- maslo za pekač
- stepena smetana ali vaniljev sladoled za prilogo
preliv
- 150 g svetlega sladkorja muskovado
- 2,2 dl vrele vode
- 20 g kakava

Podelili smo priznanja Špizza - Naj picerija Slovenije 2025
Redko se zgodi, da se na kupu zberejo predstavniki najboljših picerij v državi. V sredo, 11. junija, je bil tak dan.

Gaspačo, hladna juha za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.
Sestavine
- 80 g zmehčanega masla
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- ščepec soli
- 40 g kakava
- 1 žlička pecilnega praška
- lupina in sok 1 pomaranče
- 2 jajci
- 1,1 dl mleka
- 80 g nasekljane pomarančne čokolade
- pekač s prostornino 1,5 l
- maslo za pekač
- stepena smetana ali vaniljev sladoled za prilogo
preliv
- 150 g svetlega sladkorja muskovado
- 2,2 dl vrele vode
- 20 g kakava
Postopek
Pekač premažemo z maslom, pečico segrejemo na 180 °C. Moko in sladkor v večji skledi pomešamo s soljo, pecilnim praškom, 40 g kakava in pomarančno lupino. V drugi skledi zmešamo odcejen pomarančni sok, skupaj s sadno kašo, ki je ostala v odcejalniku, z jajci, maslom in mlekom. Maso damo v skledo s suhimi sestavinami in premešamo, da dobimo gladko testo. Na koncu vmešamo še koščke čokolade. Testo nadevamo v pekač in površino poravnamo.
Sladkor muskovado pomešamo z vrelo vodo in kakavom. Tekočino počasi prelijemo po testu v pekaču (naj vas ne skrbi, videti bo zelo nenavadno). Pekač postavimo v pečico in pečemo pol ure, da se površina utrdi in postane hrustljava. Notranjost sladice bo lepo vlažna z bogato čokoladno omako na dnu. Postrežemo takoj s stepeno sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.