
Kosmiči čez noč s korenčkom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Kosmiči čez noč s korenčkom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.

Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 40 g naribanega korenčka
- ščep mešanice začimb za medenjake
- 1⁄4 žličke cimeta
- 1 žlička medu
- 1 žlička zlatih rozin
- 1 žlica grškega jogurta
- sol
Preberite tudi

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!
Sestavine
- 50 g ovsenih kosmičev
- 1,5 dl vode
- 40 g naribanega korenčka
- ščep mešanice začimb za medenjake
- 1⁄4 žličke cimeta
- 1 žlička medu
- 1 žlička zlatih rozin
- 1 žlica grškega jogurta
- sol
Postopek
V posodo s pokrovom damo ovsene kosmiče in ščep soli ter zmešamo z 1,5 dl vode. Primešamo nariban korenček, začimbe za medenjake in cimet. Pokrijemo in čez noč postavimo v hladilnik.
Naslednji dan vmešamo še 1 žličko medu in 1 žličko zlatih rozin, nato obložimo z 1 žlico grškega jogurta.
Nasvet
Kosmiči čez noč bodo odlični tudi v kombinaciji z malinami in arašidovim maslom ali s tropskim pridihom.