
Sladko-kisla nabodala s piščancem, ananasom in papriko
Sladko-kisla nabodala s piščancem, ananasom in papriko

Sestavine
- 450 g ananasovega kompota
- 4 žlice paradižnikovega kečapa
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 6 piščančjih beder brez kože
- 2 rdeča čilija
- 1 rdeča paprika
- 3 gnezda jajčnih rezancev
- šopek mlade čebulice
- sol
- 8 paličic za ražnjiče

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
- 450 g ananasovega kompota
- 4 žlice paradižnikovega kečapa
- 2 žlici belega vinskega kisa
- 6 piščančjih beder brez kože
- 2 rdeča čilija
- 1 rdeča paprika
- 3 gnezda jajčnih rezancev
- šopek mlade čebulice
- sol
- 8 paličic za ražnjiče
Postopek
Ananas odcedimo, sok pa prihranimo. Če je v rezinah, ga narežemo na koščke. Čiliju odstranimo semena in ga nasekljamo. Papriko, mlado čebulico in piščanca narežemo na koščke.
Ananasov sok zmešamo skupaj s paradižnikovim kečapom, kisom in malo soli. Polovico prihranimo za postrežbo, polovico pa zlijemo v skledo s piščancem in dodamo polovico rdečega čilija. Meso mariniramo 5 minut.
Na 8 paličic za ražnjiče zaporedoma nabodemo piščanca, papriko in polovico ananasovih koščkov.
Segrejemo žar ali ploščo za pečenje. Z marinado, ki nam je ostala v skledi, premažemo ražnjiče, nato jih pečemo na žaru 8 minut oziroma tako dolgo, da se meso lepo zapeče. Med pečenjem ražnjiče obračamo.
Medtem po navodilih proizvajalca skuhamo rezance, jih odcedimo in zmešamo s preostalim ananasom, čilijem in čebulico. Jed postrežemo s polovico omake, ki smo jo prihranili. Omako postrežemo ločeno ali pa jo polijemo po ražnjičih.