Kaj boste skuhali danes?
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.
Piščančji ražnjiči po špansko
Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.
Sestavine
- 6 piščančjih stegen brez kosti in kože (pribl. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1 strok česna
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- sol
- česnova omaka aïoli (glej nasvet)
- 15 paličic za ražnjiče
Prazniki pred vrati: ideje za okusna darila
Sicer je še dovolj časa, da se na obdarovanje ustrezno pripravite, a če se poznate in veste, da boste darila iskali v zadnjem hipu, morda kar shranite te ideje.
Recept za najboljše domače kuhano vino
Začenja se sezona kuhanega vina. Preberite naše nasvete in pripravite pravi aromatični napitek za zimska druženja.
Ajdovi štruklji s kostanjem – kralji jesenske kuhinje
Ajdovi štruklji so klasika slovenske kuhinje. Z dodatkom kostanja pa postanejo prava jesenska poslastica, ki združi tradicijo in toplino doma.
Sestavine
- 6 piščančjih stegen brez kosti in kože (pribl. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička koromačevih semen
- 1 žlička dimljene mlete paprike
- 1 strok česna
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- sol
- česnova omaka aïoli (glej nasvet)
- 15 paličic za ražnjiče
Postopek
Lesene paličice za ražnjiče pred peko v vodi namakamo 10 minut. Piščančja stegna razrežemo na 3 cm velike koščke in damo v večjo skledo. Koromačeva semena zdrobimo, česen pa stremo. V skledo s piščancem dodamo žlico oljčnega olja, sol, česen in kis ter dobro premešamo. To lahko naredimo že dan prej in meso mariniramo v hladilniku.
Na vsako paličico damo 2 do 3 koščke mesa. Preostalo olje zlijemo v ponev ali ga premažemo po plošči za žar. Ko je dovolj vroče, pečemo ražnjiče na vsaki strani 3 do 4 minute. Postrežemo s česnovo omako.
Česnova omaka
Česnovo omako (španska omaka aïoli) pripravimo tako, da zmešamo 8 žlic majoneze, 2 strta stroka česna, 1 žličko dimljene mlete paprike in malo limonovega soka.