© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančji ražnjiči po špansko

Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.

Piščančji ražnjiči po špansko

Prigrizek v stilu španskih tapasov je najboljši s česnovo majonezno omako.

Čas priprave 30 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
krompirjeva tortilja

Sestavine

  • 6 piščančjih stegen brez kosti in kože (pribl. 500 g)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička koromačevih semen
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 1 strok česna
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • sol
  • česnova omaka aïoli (glej nasvet)
  • 15 paličic za ražnjiče
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 6 piščančjih stegen brez kosti in kože (pribl. 500 g)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička koromačevih semen
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 1 strok česna
  • 1 žlička rdečega vinskega kisa
  • sol
  • česnova omaka aïoli (glej nasvet)
  • 15 paličic za ražnjiče

Postopek

1

Lesene paličice za ražnjiče pred peko v vodi namakamo 10 minut. Piščančja stegna razrežemo na 3 cm velike koščke in damo v večjo skledo. Koromačeva semena zdrobimo, česen pa stremo. V skledo s piščancem dodamo žlico oljčnega olja, sol, česen in kis ter dobro premešamo. To lahko naredimo že dan prej in meso mariniramo v hladilniku.

2

Na vsako paličico damo 2 do 3 koščke mesa. Preostalo olje zlijemo v ponev ali ga premažemo po plošči za žar. Ko je dovolj vroče, pečemo ražnjiče na vsaki strani 3 do 4 minute. Postrežemo s česnovo omako.

Česnova omaka

Česnovo omako (španska omaka aïoli) pripravimo tako, da zmešamo 8 žlic majoneze, 2 strta stroka česna, 1 žličko dimljene mlete paprike in malo limonovega soka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.