
Testenine z jajčevci in kozjim sirom
Aromatična paštica v samo 20 minutah!
Testenine z jajčevci in kozjim sirom
Aromatična paštica v samo 20 minutah!

Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 jajčevec
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- pest listov bazilike
- 200 g kozjega sira
- sol
- poper

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 jajčevec
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- pest listov bazilike
- 200 g kozjega sira
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo. Jajčevec operemo in narežemo na manjše kose. Kozji sir narežemo na kocke. Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vrele slane vode po navodilih iz embalaže.
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo kose jajčevca in pražimo še 3 minute, nato dodamo sesekljan paradižnik. Zavremo, solimo in popramo, ogenj zmanjšamo in kuhljamo 5 minut. Vmešamo baziliko in kozji sir ter zmešamo s kuhanimi testeninami.