© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečen krompir s pršutom

Pečen krompir s pršutom

Čas priprave 1 h 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI3137905@Take5-HasselbackP_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 4 veliki krompirji za peko
  • 50 g masla
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 8 rezin pršuta
  • 1,75 dl kisle smetane
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 4 veliki krompirji za peko
  • 50 g masla
  • 1 žlička dimljene mlete paprike
  • 8 rezin pršuta
  • 1,75 dl kisle smetane

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V krompir v polcentimetrskih razmakih naredimo zareze do treh četrtin debeline. Maslo stopimo skupaj s papriko in z njim premažemo krompirje po vseh straneh, potisnemo ga tudi v zareze. Krompirje zložimo v teflonski pekač in pečemo 1 uro in 15 minut, da se zunaj zlato in hrustljavo zapečejo, znotraj pa so mehki, tako da vanje zlahka zapičimo nabodalo.

2

Ko je krompir skoraj pečen, pekač obložimo s papirjem za peko. Rezine pršuta prepogibamo naprej in nazaj, kot da bi delali pahljačo, nato jih položimo na pekač, ki ga potisnemo v pečico pod krompir in pečemo 10 do 15 minut, da se pršut hrustljavo zapeče. Krompir vzamemo iz pečice, ga obložimo s kislo smetano in pršutom ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.