
Sladki krompir, obložen s pršutom
Sladki krompir, obložen s pršutom

Sestavine
- 2 velika sladka krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica limonovega soka
- 8 rezin pršuta
- vodna kreša, ko postrežemo

Rjavčki - preprost recept, ki vedno navduši
Sočni, bogati in v sredini še nekoliko mehki - taki so popolni rjavčki!

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Slasten namaz iz pečenih paprik
To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.
Sestavine
- 2 velika sladka krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica limonovega soka
- 8 rezin pršuta
- vodna kreša, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir olupimo, vsakega narežemo na 8 kolutov in jih solimo, povaljamo v olju in damo v pekač. Pečemo jih 20 do 30 minut, da so zlati in hrustljavi, nato jih ohladimo.
Majonezo zmešamo z limonovim sokom. Rezine pršuta razpolovimo in z njimi obložimo rezine sladkega krompirja, na vrh pa damo še žlico limonove majoneze. Prigrizke zložimo na pladenj in okrasimo z vodno krešo.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Zjutraj ali prejšnji dan lahko v pečici spečete rezine sladkega krompirja.
- Tik pred prihodom gostov na vsako rezino sladkega krompirja položite rezino pršuta, okrasite z limonovo majonezo in prigrizke prestavite na servirni pladenj. Ko gostje potrkajo na vrata, pladenj položite na mizo in nazdravite s penino ali sveže iztisnjenim sokom!