© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polentine palčke s pršutom

Polentine palčke s pršutom

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 18 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lososovi in kumaricni zalogajcki

Sestavine

  • 250 g kupljene kuhane polente (v kosu)
  • 90 g pršuta, narezanega na rezine
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 25 g naribanega parmezana
  • črni poper
  • paradižnikov kečap, ko postrežemo (po želji)
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 250 g kupljene kuhane polente (v kosu)
  • 90 g pršuta, narezanega na rezine
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 25 g naribanega parmezana
  • črni poper
  • paradižnikov kečap, ko postrežemo (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Polento narežemo na 18 palčk, pršut pa na 18 trakov. Polento damo v skledo, dodamo olje, po njem nameljemo obilo popra in zmešamo. Okrog polentine palčke ovijemo trak pršuta in palčko položimo v pekač. Tako naredimo s preostalimi palčkami in pršutom in jih posujemo s parmezanom.

2

Pečemo 25 do 30 minut, da se zlato obarvajo, po 15 minutah pečenja jih obrnemo. Po želji postrežemo s paradižnikovim kečapom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.