
Sladke kremice z lovorovimi listi
Sladica z lovorjevimi listi, kako zanimivo!
Sladke kremice z lovorovimi listi
Sladica z lovorjevimi listi, kako zanimivo!

Sestavine
- 3 lističi želatine
- 3 dl sladke smetane
- 3 dl mleka
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
sirup
- 4 lovorovi listi
- 100 g rjavega kristalnega sladkorja
- sok ½ limete
- 1,5 dl vode

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.

Najboljše ribe so naše ribe
Kupujete ribe? Pomembni so svežina, izvor in sezona – ne nasedajte vedno enaki ponudbi, ki pogosto ni niti lokalna niti divja.
Sestavine
- 3 lističi želatine
- 3 dl sladke smetane
- 3 dl mleka
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
sirup
- 4 lovorovi listi
- 100 g rjavega kristalnega sladkorja
- sok ½ limete
- 1,5 dl vode
Postopek
Najprej pripravimo sirup. V kozici z vodo pri nizki temperaturi stopimo sladkor in pustimo, da tekočina povre skoraj do polovice. V skledo damo lovorove liste (najprej jih zmečkamo v pesti), jih prelijemo z vročim sirupom in limetinim sokom, pokrijemo in postavimo na hladen prostor za vsaj štiri ure, da se okusi prepojijo med sabo (če imamo čas, to storimo vnaprej in mešanico postavimo na stran za vsaj dva dni). Nato sirup precedimo v steklenico. V hladilniku ga lahko hranimo en teden. Če ga želimo hraniti dlje, ga še enkrat zavremo, preden ga precedimo v steklenico.
Lističe želatine namočimo v skledi z mrzlo vodo in postavimo na stran. V kozico damo smetano, mleko, sladkor in lovorove liste (pred tem jih zmečkamo) in vse skupaj zavremo. Mešamo, da se sladkor stopi, nato odstavimo z ognja. Želatino ožmemo in jo vmešamo v vročo kremo, dokler se popolnoma ne stopi. Pustimo, da se mešanica 10 minut ohlaja, nato odstranimo lovorove liste. Kremo vlijemo v 6 do 8 okrasnih kozarcev in jo za čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi. Tik preden postrežemo, jo prelijemo s sirupom.