
Sladke kremice z lovorovimi listi
Sladica z lovorjevimi listi, kako zanimivo!
Sladke kremice z lovorovimi listi
Sladica z lovorjevimi listi, kako zanimivo!

Sestavine
- 3 lističi želatine
- 3 dl sladke smetane
- 3 dl mleka
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
sirup
- 4 lovorovi listi
- 100 g rjavega kristalnega sladkorja
- sok ½ limete
- 1,5 dl vode
Preberite tudi

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!
Sestavine
- 3 lističi želatine
- 3 dl sladke smetane
- 3 dl mleka
- 200 g svetlo rjavega sladkorja
sirup
- 4 lovorovi listi
- 100 g rjavega kristalnega sladkorja
- sok ½ limete
- 1,5 dl vode
Postopek
Najprej pripravimo sirup. V kozici z vodo pri nizki temperaturi stopimo sladkor in pustimo, da tekočina povre skoraj do polovice. V skledo damo lovorove liste (najprej jih zmečkamo v pesti), jih prelijemo z vročim sirupom in limetinim sokom, pokrijemo in postavimo na hladen prostor za vsaj štiri ure, da se okusi prepojijo med sabo (če imamo čas, to storimo vnaprej in mešanico postavimo na stran za vsaj dva dni). Nato sirup precedimo v steklenico. V hladilniku ga lahko hranimo en teden. Če ga želimo hraniti dlje, ga še enkrat zavremo, preden ga precedimo v steklenico.
Lističe želatine namočimo v skledi z mrzlo vodo in postavimo na stran. V kozico damo smetano, mleko, sladkor in lovorove liste (pred tem jih zmečkamo) in vse skupaj zavremo. Mešamo, da se sladkor stopi, nato odstavimo z ognja. Želatino ožmemo in jo vmešamo v vročo kremo, dokler se popolnoma ne stopi. Pustimo, da se mešanica 10 minut ohlaja, nato odstranimo lovorove liste. Kremo vlijemo v 6 do 8 okrasnih kozarcev in jo za čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi. Tik preden postrežemo, jo prelijemo s sirupom.