
Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom
Klasična panakota z osvežujočim prelivom
Panakota z rožmarinom in malinovim prelivom
Klasična panakota z osvežujočim prelivom

Sestavine
- 4,5 dl sladke smetane
- 4 dl mleka
- 1 žlička rožmarinovih lističev
- 4 lističi želatine
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
malinov preliv
- 500 g malin
- 25 g sladkorja v prahu
- 4–6 vršičkov rožmarinovih vejic

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.

Najboljše ribe so naše ribe
Kupujete ribe? Pomembni so svežina, izvor in sezona – ne nasedajte vedno enaki ponudbi, ki pogosto ni niti lokalna niti divja.
Sestavine
- 4,5 dl sladke smetane
- 4 dl mleka
- 1 žlička rožmarinovih lističev
- 4 lističi želatine
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
malinov preliv
- 500 g malin
- 25 g sladkorja v prahu
- 4–6 vršičkov rožmarinovih vejic
Postopek
Smetano, mleko in lističe rožmarina damo v kozico in počasi zavremo. Odstavimo in pustimo, da se zmes ohladi, rožmarin v smetani pa nekoliko zmečkamo, da odišavi smetano. Medtem namočimo želatino v hladni vodi, da se popolnoma zmehča.
V smetano vsujemo sladkor, jo ponovno segrejemo in mešamo, da se sladkor stopi. Nato jo precedimo v vrč, dodamo popolnoma ožeto želatino in spet mešamo, da se želatina v vroči tekočini raztopi. Smetano razdelimo v kozarce, pustimo, da se pol ure ohlaja na sobni temperaturi, nato pa jo postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur ali čez noč.
Polovico malin v kuhinjskem strojčku s sladkorjem v prahu zmešamo v gladko omako. Pretisnemo jo skozi gosto cedilo, jo po potrebi še malo sladkamo in vanjo vmešamo preostale maline. Pred postrežbo na panakoto z žlico naložimo nekaj omake in vsak kozarec okrasimo še z vršičkom rožmarinove vejice.