
Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko
Zanimiva variacija priljubljene klasike
Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko
Zanimiva variacija priljubljene klasike

Sestavine
- 225 g malin
- 50 g rjavega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- pest listkov bazilike
- 3 žlice sladkorja v prahu

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.

Najboljše ribe so naše ribe
Kupujete ribe? Pomembni so svežina, izvor in sezona – ne nasedajte vedno enaki ponudbi, ki pogosto ni niti lokalna niti divja.
Sestavine
- 225 g malin
- 50 g rjavega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- pest listkov bazilike
- 3 žlice sladkorja v prahu
Postopek
Maline razdelimo v 4 keramične modelčke za narastke, jih posipamo s sladkorjem in rahlo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Sladko smetano čvrsto stepemo in ji previdno primešamo vaniljevo kremo ter nasekljano baziliko. Kremno mešanico razporedimo po malinah in jo po vrhu zgladimo. Posodice položimo v zamrzovalnik za 30 minut, da se krema učvrsti, vendar ne strdi. Kremice lahko pustimo v zamrzovalniku do 2 tedna, vendar jih moramo nekaj ur, preden jih postrežemo, nekoliko odtaliti v hladilniku
Preden kremice postrežemo, jih posipamo s sladkorjem v prahu in sladkor karameliziramo z gorilnikom, počakamo 1 minuto, da se karamel strdi, in takoj postrežemo.