
Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko
Zanimiva variacija priljubljene klasike
Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko
Zanimiva variacija priljubljene klasike

Sestavine
- 225 g malin
- 50 g rjavega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- pest listkov bazilike
- 3 žlice sladkorja v prahu

Rjavčki - preprost recept, ki vedno navduši
Sočni, bogati in v sredini še nekoliko mehki - taki so popolni rjavčki!

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Slasten namaz iz pečenih paprik
To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.
Sestavine
- 225 g malin
- 50 g rjavega sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- pest listkov bazilike
- 3 žlice sladkorja v prahu
Postopek
Maline razdelimo v 4 keramične modelčke za narastke, jih posipamo s sladkorjem in rahlo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Sladko smetano čvrsto stepemo in ji previdno primešamo vaniljevo kremo ter nasekljano baziliko. Kremno mešanico razporedimo po malinah in jo po vrhu zgladimo. Posodice položimo v zamrzovalnik za 30 minut, da se krema učvrsti, vendar ne strdi. Kremice lahko pustimo v zamrzovalniku do 2 tedna, vendar jih moramo nekaj ur, preden jih postrežemo, nekoliko odtaliti v hladilniku
Preden kremice postrežemo, jih posipamo s sladkorjem v prahu in sladkor karameliziramo z gorilnikom, počakamo 1 minuto, da se karamel strdi, in takoj postrežemo.