© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko

Zanimiva variacija priljubljene klasike

Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko

Zanimiva variacija priljubljene klasike

Čas priprave 40 min + strjevanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO_0808_Raspberries 4.tif

Sestavine

  • 225 g malin
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
  • pest listkov bazilike
  • 3 žlice sladkorja v prahu
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 225 g malin
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
  • pest listkov bazilike
  • 3 žlice sladkorja v prahu

Postopek

1

Maline razdelimo v 4 keramične modelčke za narastke, jih posipamo s sladkorjem in rahlo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Sladko smetano čvrsto stepemo in ji previdno primešamo vaniljevo kremo ter nasekljano baziliko. Kremno mešanico razporedimo po malinah in jo po vrhu zgladimo. Posodice položimo v zamrzovalnik za 30 minut, da se krema učvrsti, vendar ne strdi. Kremice lahko pustimo v zamrzovalniku do 2 tedna, vendar jih moramo nekaj ur, preden jih postrežemo, nekoliko odtaliti v hladilniku

2

Preden kremice postrežemo, jih posipamo s sladkorjem v prahu in sladkor karameliziramo z gorilnikom, počakamo 1 minuto, da se karamel strdi, in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.