Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko

Zanimiva variacija priljubljene klasike

Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko

Zanimiva variacija priljubljene klasike

Čas priprave 40 min + strjevanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
maline bazilika creme caramel Ledene karamelizirane kremice z malinami in baziliko
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 225 g malin
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
  • pest listkov bazilike
  • 3 žlice sladkorja v prahu

Preberite tudi

Sestavine

  • 225 g malin
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 1 dl vaniljeve kreme ali pudinga
  • pest listkov bazilike
  • 3 žlice sladkorja v prahu

Postopek

1

Maline razdelimo v 4 keramične modelčke za narastke, jih posipamo s sladkorjem in rahlo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Sladko smetano čvrsto stepemo in ji previdno primešamo vaniljevo kremo ter nasekljano baziliko. Kremno mešanico razporedimo po malinah in jo po vrhu zgladimo. Posodice položimo v zamrzovalnik za 30 minut, da se krema učvrsti, vendar ne strdi. Kremice lahko pustimo v zamrzovalniku do 2 tedna, vendar jih moramo nekaj ur, preden jih postrežemo, nekoliko odtaliti v hladilniku

2

Preden kremice postrežemo, jih posipamo s sladkorjem v prahu in sladkor karameliziramo z gorilnikom, počakamo 1 minuto, da se karamel strdi, in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.