
Skutna juha
Slastna mlečna juha.
Skutna juha
Slastna mlečna juha.

Sestavine
- 100 g zrnate skute
- 30 g masla
- 2 žlici moke
- 5 dl mleka
- 1,5 dl sladke smetane
- sol
- 1 žlica narezanega drobnjaka

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 100 g zrnate skute
- 30 g masla
- 2 žlici moke
- 5 dl mleka
- 1,5 dl sladke smetane
- sol
- 1 žlica narezanega drobnjaka
Postopek
V kozici segrejemo maslo in moko zlato rjavo popražimo. Prilijemo mleko in gladko zmešamo z metlico za sneg. Nato vmešamo skuto in rahlo kuhljamo približno 10 minut. Nazadnje vmešamo sladko smetano in še enkrat hitro zavremo.
Skutno juho po okusu solimo, in preden postrežemo, potresemo z narezanim drobnjakom.