
Kremna juha iz topinamburja s pečenimi jurčki
Kremna juha iz topinamburja s pečenimi jurčki

Sestavine
- 500 g topinamburja
- 8 dl goveje juhe (lahko iz kocke)
- 2 dl sladke smetane
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 1 žlica peteršiljevih lističev
- 1 žlica masla
- sol
- poper

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.

Dišeči in zdravilni recepti z vrtničnimi cvetovi
Vrtnice niso le za v vazo – iz njih pripravimo dišeče napitke, sladice in marmelade.

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.
Sestavine
- 500 g topinamburja
- 8 dl goveje juhe (lahko iz kocke)
- 2 dl sladke smetane
- 200 g jurčkov
- 1 strok česna
- 1 žlica peteršiljevih lističev
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Postopek
Topinambur tanko olupimo ali pa samo skrtačimo pod tekočo vodo. Narežemo ga na koščke in pokrito kuhamo približno 10 minut v juhi, ki smo ji dodali sladko smetano.
Gobe očistimo in narežemo na trakove. Česen olupimo in narežemo na tanke lističe. Peteršilj drobno narežemo. Gobe in česen popečemo v ponvi na vročem maslu, nato pa pečemo še toliko časa, da izločena tekočina izpari. Primešamo peteršilj in odstavimo.
Juho zmešamo s paličnim mešalnikom, začinimo s soljo in poprom in ponudimo s pečenimi jurčki.