© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Klasični krompirjevi njoki

Klasični krompirjevi njoki

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
krompirjevi_njoki

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 150 g ostre moke
  • 2 rumenjaka
  • Sol
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 150 g ostre moke
  • 2 rumenjaka
  • Sol

Postopek

1

Krompir skuhamo v lupini. Kuhanega odcedimo, in ko se nekoliko ohladi, olupimo in pretlačimo. Še toplemu krompirju dodamo rumenjaka, ščepec soli in moko ter na hitro pregnetemo. Moke naj bo čim manj, le toliko, da dobimo gladko testo. Kos testa odrežemo in ga na pomokani deski oblikujemo v dolg svaljek. Narežemo ga na približno 2 centimetra dolge koščke, ki jih povaljamo po vilici ali strgalu da naredimo vzorec. Nadaljujemo s preostalim testom. Njoke kuhljamo v vreli slani vodi, dokler ne priplavajo na površje (količina, ki jo damo v vodo, naj ne bo prevelika), nato jih odcedimo in ponudimo: preprosto zabeljene z drobtinicami, z enostavno paradižnikovo omako, z mesnim ragujem …


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.