
Škarpina s krompirjem
Škarpina in krompir iz pečice za spomin na počitnice ob morju
Škarpina s krompirjem
Škarpina in krompir iz pečice za spomin na počitnice ob morju

Sestavine
- 4 škarpine (lahko zamrznjene)
- sok 1 limone
- 1–1,2 kg mladega krompirja
- oljčno olje za pekač
preliv
- sol
- 1,5 dl belega vina
- 1,5 dl vode
- 1,5 dl oljčnega olja
- 1 manjša vejica rožmarina
- 1 lovorov list
- 5 zrn popra
- 4 ali 5 strokov česna
Preberite tudi

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"

Beli, zeleni, vijolični šparglji – katere uporabiti pri kuhanju?
Poznamo zelene, bele in vijolične sorte špargljev – odvisno od načina pridelave in izpostavljenosti svetlobi. Kateri se najbolje obnesejo pri kuhanju?

4 znamenja, ki so v zvezi najbolj ljubosumna
Astrologija nam lahko razkrije marsikaj o naših lastnostih, vključno z našim vedenjem v razmerjih. To so najbolj ljubosumna znamenja. Ste to že izkusili?
Sestavine
- 4 škarpine (lahko zamrznjene)
- sok 1 limone
- 1–1,2 kg mladega krompirja
- oljčno olje za pekač
preliv
- sol
- 1,5 dl belega vina
- 1,5 dl vode
- 1,5 dl oljčnega olja
- 1 manjša vejica rožmarina
- 1 lovorov list
- 5 zrn popra
- 4 ali 5 strokov česna
Postopek
Če imamo zamrznjene škarpine, jih odtajamo, potopimo v slano vodo, odstranimo luske, drobovino in notranjo črno opno ter splaknemo. Ribe osušimo, solimo in pokapamo z limonovim sokom.
Krompir temeljito operemo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač namažemo z oljem in vanj zložimo krompir. Pečemo ga 10 minut, nato dodamo ribe in pečemo še 15 minut.
Medtem pripravimo preliv. Vse sestavine zmešamo in zavremo. Po 25 minutah peke ribe in krompir prelijemo z vročim prelivom in pečemo še 15 minut.