
Škarpina s krompirjem
Škarpina in krompir iz pečice za spomin na počitnice ob morju
Škarpina s krompirjem
Škarpina in krompir iz pečice za spomin na počitnice ob morju

Sestavine
- 4 škarpine (lahko zamrznjene)
- sok 1 limone
- 1–1,2 kg mladega krompirja
- oljčno olje za pekač
preliv
- sol
- 1,5 dl belega vina
- 1,5 dl vode
- 1,5 dl oljčnega olja
- 1 manjša vejica rožmarina
- 1 lovorov list
- 5 zrn popra
- 4 ali 5 strokov česna

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 4 škarpine (lahko zamrznjene)
- sok 1 limone
- 1–1,2 kg mladega krompirja
- oljčno olje za pekač
preliv
- sol
- 1,5 dl belega vina
- 1,5 dl vode
- 1,5 dl oljčnega olja
- 1 manjša vejica rožmarina
- 1 lovorov list
- 5 zrn popra
- 4 ali 5 strokov česna
Postopek
Če imamo zamrznjene škarpine, jih odtajamo, potopimo v slano vodo, odstranimo luske, drobovino in notranjo črno opno ter splaknemo. Ribe osušimo, solimo in pokapamo z limonovim sokom.
Krompir temeljito operemo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač namažemo z oljem in vanj zložimo krompir. Pečemo ga 10 minut, nato dodamo ribe in pečemo še 15 minut.
Medtem pripravimo preliv. Vse sestavine zmešamo in zavremo. Po 25 minutah peke ribe in krompir prelijemo z vročim prelivom in pečemo še 15 minut.