Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Škampi na buzaro "na belo"

Škampi na buzaro "na belo"

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 3 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 kg škampov
  • 1 dl oljčnega olja
  • 3 dl belega vina
  • 4 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • 1 žlica krušnih drobtin
  • sol
  • poper

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 1 kg škampov
  • 1 dl oljčnega olja
  • 3 dl belega vina
  • 4 stroki česna
  • šopek peteršilja
  • 1 žlica krušnih drobtin
  • sol
  • poper

Postopek

1

Škampe operemo pod tekočo vodo, pustimo, da se odcedijo, in jih po trebušni strani lupine prerežemo, da jih kuhane laže olupimo.

2

V široki kozici segrejemo oljčno olje in dodamo škampe. Malo jih popečemo, potresemo s sesekljanim česnom in peteršiljem ter vse skupaj rahlo prepražimo. Zalijemo z vinom, dodamo drobtine, kozico pretresemo, pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo 10 do 15 minut.

3

Če je omaka pregosta, prilijemo malo vode ali vina, če je preredka, pa jo zgostimo s še malo drobtinami. Solimo in popramo po okusu. Postrežemo z belim kruhom.

Nasvet

Če pripravljamo večjo količino škampov, jih popečemo v več izmenah in vmes po potrebi dodamo še malo olja. Ko pečemo zadnjo izmeno, dodamo česen in peteršilj, prepražimo, da česen zadiši, vse škampe vrnemo v kozico in nadaljujemo s pripravo buzare. Če želimo pripraviti rdečo buzaro, dodamo 150 g olupljenega nasekljanega paradižnika, preden škampe zalijemo z vinom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.