© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Škampi na aromatizirani soli s pikantno medeno omako

Škampi na aromatizirani soli s pikantno medeno omako

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skampi_sol_zelisca

Sestavine

  • 12 velikih škampov
  • 1,5 kg grobe soli
  • 1 bio pomaranča
  • 1 šopek peteršilja
  • 2 šopka timijana
  • 1 šopek koromača ali kopra
  • 1 žlica rdečega popra

omaka

  • 1 bio limona
  • 1 žlica akacijevega medu
  • ½ žličke harise
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 12 velikih škampov
  • 1,5 kg grobe soli
  • 1 bio pomaranča
  • 1 šopek peteršilja
  • 2 šopka timijana
  • 1 šopek koromača ali kopra
  • 1 žlica rdečega popra

omaka

  • 1 bio limona
  • 1 žlica akacijevega medu
  • ½ žličke harise
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Zelišča grobo nasekljamo in jih s 4 žlicami soli dobro zmešamo, da dobimo homogeno zmes. Dodamo še drobno narezano pomarančno in limonovo lupino, rahlo strta zrna rdečega popra in vse zmešamo s preostalo soljo.

2

Polovico aromatizirane soli razporedimo v pekač, po soli razporedimo škampe in jih pokrijemo s preostalo soljo. Pekač postavimo v pečico in pečemo 10 do 12 minut.

3

Medtem pripravimo omako. Sok ene limone zmešamo z medom, ščepcem soli, hariso in 5 do 6 žlicami oljčnega olja. Pečene škampe takoj vzamemo iz soli, da prekinemo pečenje in da se ne izsušijo. Z njih dobro odstranimo sol in postrežemo s pikantno medeno omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.