© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Škampi na aromatizirani soli s pikantno medeno omako

Škampi na aromatizirani soli s pikantno medeno omako

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skampi_sol_zelisca

Sestavine

  • 12 velikih škampov
  • 1,5 kg grobe soli
  • 1 bio pomaranča
  • 1 šopek peteršilja
  • 2 šopka timijana
  • 1 šopek koromača ali kopra
  • 1 žlica rdečega popra

omaka

  • 1 bio limona
  • 1 žlica akacijevega medu
  • ½ žličke harise
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 12 velikih škampov
  • 1,5 kg grobe soli
  • 1 bio pomaranča
  • 1 šopek peteršilja
  • 2 šopka timijana
  • 1 šopek koromača ali kopra
  • 1 žlica rdečega popra

omaka

  • 1 bio limona
  • 1 žlica akacijevega medu
  • ½ žličke harise
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Zelišča grobo nasekljamo in jih s 4 žlicami soli dobro zmešamo, da dobimo homogeno zmes. Dodamo še drobno narezano pomarančno in limonovo lupino, rahlo strta zrna rdečega popra in vse zmešamo s preostalo soljo.

2

Polovico aromatizirane soli razporedimo v pekač, po soli razporedimo škampe in jih pokrijemo s preostalo soljo. Pekač postavimo v pečico in pečemo 10 do 12 minut.

3

Medtem pripravimo omako. Sok ene limone zmešamo z medom, ščepcem soli, hariso in 5 do 6 žlicami oljčnega olja. Pečene škampe takoj vzamemo iz soli, da prekinemo pečenje in da se ne izsušijo. Z njih dobro odstranimo sol in postrežemo s pikantno medeno omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.