
Pečeni sir brie z želejem in orehi
Pečeni sir brie z želejem in orehi

Sestavine
- 1 kolut sira brie
- 1 zavitek listnatega testa
- 2 žlici kutinovega želeja
- pest praženih orehov
- 1 rumenjak za premaz
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami, ki vedno navduši
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.
Sestavine
- 1 kolut sira brie
- 1 zavitek listnatega testa
- 2 žlici kutinovega želeja
- pest praženih orehov
- 1 rumenjak za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 175 °C. Zavitek testa razvijemo in razvaljamo. Kolut sira prerežemo vodoravno in spodnjo polovico premažemo s kutinovim želejem in posujemo s praženimi orehi. Nato zgornjo polovico ponovno položimo nazaj.
Brie položimo na sredino razvaljanega testa in ga zavijemo v testo. Na robovih testo dobro stisnemo in premažemo z rumenjakom.
Brie prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, tako da so zavihki in robovi na spodnji strani. Zgornjo ploskev lahko s preostankom testa poljubno okrasimo. Testo premažemo z rumenjakom in pečemo v ogreti pečici 15 do 20 minut, da dobi testo zlato rjavo barvo.
Nasvet
Za polnjenje sira lahko uporabimo žele katerega koli jesenskega sadja in oreške po želji.