
Pečeni sir brie z želejem in orehi
Pečeni sir brie z želejem in orehi

Sestavine
- 1 kolut sira brie
- 1 zavitek listnatega testa
- 2 žlici kutinovega želeja
- pest praženih orehov
- 1 rumenjak za premaz
Preberite tudi

Okusite Provanso: recept za avtentično jed Bouillabaisse
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.

Skrivnost solate Zelena boginja je v prelivu
Solata Zelena boginja (Green Goddess salad) s kremastim zeliščnim prelivom je hkrati potovanje v zgodovino in spletni fenomen. To pomlad ne boste mogli brez nje.

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.
Sestavine
- 1 kolut sira brie
- 1 zavitek listnatega testa
- 2 žlici kutinovega želeja
- pest praženih orehov
- 1 rumenjak za premaz
Postopek
Pečico segrejemo na 175 °C. Zavitek testa razvijemo in razvaljamo. Kolut sira prerežemo vodoravno in spodnjo polovico premažemo s kutinovim želejem in posujemo s praženimi orehi. Nato zgornjo polovico ponovno položimo nazaj.
Brie položimo na sredino razvaljanega testa in ga zavijemo v testo. Na robovih testo dobro stisnemo in premažemo z rumenjakom.
Brie prestavimo na pekač, obložen s papirjem za peko, tako da so zavihki in robovi na spodnji strani. Zgornjo ploskev lahko s preostankom testa poljubno okrasimo. Testo premažemo z rumenjakom in pečemo v ogreti pečici 15 do 20 minut, da dobi testo zlato rjavo barvo.
Nasvet
Za polnjenje sira lahko uporabimo žele katerega koli jesenskega sadja in oreške po želji.