
Sirov fondi iz pečice
Sirov fondi iz pečice

Sestavine
- 200 g brieja brez skorje
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 100 g grojerja brez skorje
- 2 žlici nastrganega parmezana
- 2 žlici mleka
- 2 žlički koruznega škroba
- nekaj vejic timijana
- 100 g čebulne marmelade
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Preberite tudi

Sirov in čokoladni fondi - popolna spremljava evrovizijskega finala
Pripravite si popoln prigrizek za finale Evrovizije! Imamo recept za sirov in z čokoladni fondi (fondue), ki bosta tako navdušila vaše goste, da bodo peli od zadovoljstva.

10 čokoladnih sladic, ki jih morate vsaj enkrat poskusiti
Od enostavnih klasik do prefinjenih kreacij, izbrali smo deset čokoladnih sladic, ki bi jih morali poskusiti vsaj enkrat v življenju.

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.
Sestavine
- 200 g brieja brez skorje
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 100 g grojerja brez skorje
- 2 žlici nastrganega parmezana
- 2 žlici mleka
- 2 žlički koruznega škroba
- nekaj vejic timijana
- 100 g čebulne marmelade
- kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo
Postopek
Brie narežemo na kose, grojer nastrgamo, vejice timijana osmukamo in lističe grobo nasekljamo. Kremni sir, brie, grojer, polovico parmezana, mleko in škrob damo v multipraktik ter gladko razmešamo. Vmešamo timijan in malo črnega popra. Čebulno marmelado razmažemo po dnu nepregornega modla s premerom 15 cm (oziroma podobne velikosti, če je kake druge oblike). Marmelado prekrijemo s sirno mešanico, jo poravnamo in potresemo s preostalim parmezanom. Zdaj lahko model pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in ga do tri dni hranimo v hladilniku.
Pečico segrejemo na 160 °C. Model postavimo na plitev pekač in pečemo 25 minut oziroma dokler na površini ne začnejo nastajati mehurčki. Žar nastavimo na srednjo do visoko temperaturo za 2 do 3 minute, da dobi jed hrustljavo zlato rjavo skorjico. Vzamemo jo iz pečice in počakamo 5 minut, da se malce ohladi. Postrežemo s hrustljavim kruhom, ki ga bomo pomakali v stopljeni sir.
Nasvet
Recept za čebulno marmelado najdete na tej povezavi.