
Kaj boste skuhali danes?
Načos s slanino in sirovo omako
Načosi so odlična izbira za sproščene zabave
Načos s slanino in sirovo omako
Načosi so odlična izbira za sproščene zabave

Sestavine
- 150 g naribanega zrelega sira čedar ali drugega aromatičnega topljivega sira
- 1 žlica koruznega škroba
- 3 dl sladke smetane
- 1–2 žlici javorovega sirupa
- nekaj kapljic tabaska
- 6 rezin prekajene mesnate slanine
- 200 g navadnega tortiljinega čipsa
- 3 mlade čebulice
- 1 čili jalapeño
- pest koriandrovih ali peteršiljevih lističev
- kisla smetana, ko postrežemo

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Radi kuhate, a vam pogosto zmanjkuje časa? Potem vas bo ta nagradna igra zagotovo razveselila!

Strašno fine sladice za noč čarovnic ali kar tako
Bliža se noč čarovnic ali halloween, praznik, ki v našem okolju sicer ni tradicionalen, a je dobra priložnost za druženje z najmlajšimi ob pripravi strašno finih slaščic.

Skrivnost svilnato kremne bučne juhe
Skrivnost tega recepta je burrata, ki juhi doda svilnato kremast pridih. Postrežena s popečenimi bučnimi semeni in dobrim domačim kruhom postane prava jesenska poslastica, ki pogreje dušo.
Sestavine
- 150 g naribanega zrelega sira čedar ali drugega aromatičnega topljivega sira
- 1 žlica koruznega škroba
- 3 dl sladke smetane
- 1–2 žlici javorovega sirupa
- nekaj kapljic tabaska
- 6 rezin prekajene mesnate slanine
- 200 g navadnega tortiljinega čipsa
- 3 mlade čebulice
- 1 čili jalapeño
- pest koriandrovih ali peteršiljevih lističev
- kisla smetana, ko postrežemo
Postopek
V kozici zmešamo nariban sir, koruzni škrob, smetano in 1 žlico javorovega sirupa ter segrevamo na majhnem ognju. Ves čas mešamo – čeprav bo mešanica najprej videti grudičasta, se bo nazadnje lepo stopila in povezala. Začinimo s tabaskom in po okusu s še malo javorovega sirupa. Shranimo na toplem, da se omaka ne bo prehitro učvrstila.
Rezine slanine popečemo pod žarom v pečici, da so zelo hrustljave, v spodnjem delu pečice pa pogrejemo tortiljin čips. Čips naložimo na pladenj in ga prelijemo s sirovo omako. Slanino nalomimo na majhne koščke in jo posujemo po čipsu, nato vse skupaj posujemo še s tanko narezano čebulico, kolobarčki čilija jalapeño (po želji) in koriandrom ali peteršiljem.
Priljubljeni recepti
Rezanci Alfredo po ameriško
Kremna omaka alfredo izvira iz Rima, kjer ji rečejo tudi fettuccine al burro (fetuccine z maslom). A še posebno priljubljena je v ZDA, kjer so recept prilagodili in mu dodali sladko smetano in nekaj začimb.
Enolončnica z blitvo, sladkim krompirjem in arašidi
Malce posebna enolončnica za trenutke, ko nam manjka nekaj toplega