© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Široki rezanci z bobom na način karbonara

Široki rezanci z bobom na način karbonara

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2–3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
lets eat more broad beansin seasonPappardelle broad bean carbonara

Sestavine

  • 85 g pancete
  • 100 g izluščenega boba brez kožic (400 g v strokih)
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici sladke smetane
  • 200 g širokih rezancev
  • 50 g naribanega parmezana
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 85 g pancete
  • 100 g izluščenega boba brez kožic (400 g v strokih)
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici sladke smetane
  • 200 g širokih rezancev
  • 50 g naribanega parmezana

Postopek

1

V veliki posodi zavremo osoljeno vodo in skuhamo testenine po navodilih proizvajalca. Medtem segrejemo ponev in približno 8 minut pražimo panceto, da se hrustljavo zapeče. Nato priložimo bob in ga zmešamo z maščobo v ponvi. V manjši skledi zmešamo oba rumenjaka s smetano in začinimo z veliko črnega popra.

2

Kuhane testenine odcedimo (malo vode prihranimo) in zmešamo s panceto in bobom v ponvi. Dodamo mešanico rumenjakov in smetane ter premešamo, da se vse dobro razporedi. Po potrebi dodamo malo vode, ki smo jo prihranili. Vmešamo še polovico parmezana, tako da se omaka prime na testenine, nato jih posujemo še s preostalim parmezanom.

Priljubljeni recepti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.