
Kaj boste skuhali danes?
Široki rezanci z bobom na način karbonara
Široki rezanci z bobom na način karbonara

Sestavine
- 85 g pancete
- 100 g izluščenega boba brez kožic (400 g v strokih)
- 2 rumenjaka
- 2 žlici sladke smetane
- 200 g širokih rezancev
- 50 g naribanega parmezana

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 85 g pancete
- 100 g izluščenega boba brez kožic (400 g v strokih)
- 2 rumenjaka
- 2 žlici sladke smetane
- 200 g širokih rezancev
- 50 g naribanega parmezana
Postopek
V veliki posodi zavremo osoljeno vodo in skuhamo testenine po navodilih proizvajalca. Medtem segrejemo ponev in približno 8 minut pražimo panceto, da se hrustljavo zapeče. Nato priložimo bob in ga zmešamo z maščobo v ponvi. V manjši skledi zmešamo oba rumenjaka s smetano in začinimo z veliko črnega popra.
Kuhane testenine odcedimo (malo vode prihranimo) in zmešamo s panceto in bobom v ponvi. Dodamo mešanico rumenjakov in smetane ter premešamo, da se vse dobro razporedi. Po potrebi dodamo malo vode, ki smo jo prihranili. Vmešamo še polovico parmezana, tako da se omaka prime na testenine, nato jih posujemo še s preostalim parmezanom.