© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Široki rezanci z dimljenim lososom in špinačo

Široki rezanci z dimljenim lososom in špinačo

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Lemony smoked salmon and spinach tagliatelle. Reader recipe.

Sestavine

  • 200 g širokih rezancev
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 100 g špinače
  • 150 g kremnega sira
  • stisk limonovega soka in malo limonove lupinice
  • 150 g dimljenega lososa
  • pest bazilike
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g širokih rezancev
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 100 g špinače
  • 150 g kremnega sira
  • stisk limonovega soka in malo limonove lupinice
  • 150 g dimljenega lososa
  • pest bazilike
  • poper

Postopek

1

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Olje segrejemo v večji kozici in na njem 1 do 2 minuti pražimo drobno nasekljan česen, da se zmehča. Dodamo špinačo in pražimo samo toliko, da ovene. Vmešamo še kremni sir, limonovo lupinico in malo črnega popra.

2

Testenine odcedimo, vendar nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale, prihranimo. Špinači dodamo narezanega lososa, nasekljano baziliko, testenine in nekaj žlic prihranjene vode od kuhanja, da vse skupaj malo zrahljamo. Jed premešamo, po okusu dodatno začinimo s poprom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.