
Kaj boste skuhali danes?
Široki rezanci z dimljenim lososom in špinačo
Široki rezanci z dimljenim lososom in špinačo

Sestavine
- 200 g širokih rezancev
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 100 g špinače
- 150 g kremnega sira
- stisk limonovega soka in malo limonove lupinice
- 150 g dimljenega lososa
- pest bazilike
- poper

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.
Sestavine
- 200 g širokih rezancev
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 100 g špinače
- 150 g kremnega sira
- stisk limonovega soka in malo limonove lupinice
- 150 g dimljenega lososa
- pest bazilike
- poper
Postopek
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Olje segrejemo v večji kozici in na njem 1 do 2 minuti pražimo drobno nasekljan česen, da se zmehča. Dodamo špinačo in pražimo samo toliko, da ovene. Vmešamo še kremni sir, limonovo lupinico in malo črnega popra.
Testenine odcedimo, vendar nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale, prihranimo. Špinači dodamo narezanega lososa, nasekljano baziliko, testenine in nekaj žlic prihranjene vode od kuhanja, da vse skupaj malo zrahljamo. Jed premešamo, po okusu dodatno začinimo s poprom in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lazanja z jajčevci
Lazanja malce drugače - najbolje s svežo baziliko in z jajčevci z domačega vrta.
Solata s tunino in šparglji
Solata iz Nice, a s preobratom: namesto stročjega fižola si privoščimo nežne šparglje