
Široki rezanci z dimljenim lososom in špinačo
Široki rezanci z dimljenim lososom in špinačo

Sestavine
- 200 g širokih rezancev
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 100 g špinače
- 150 g kremnega sira
- stisk limonovega soka in malo limonove lupinice
- 150 g dimljenega lososa
- pest bazilike
- poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 200 g širokih rezancev
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 100 g špinače
- 150 g kremnega sira
- stisk limonovega soka in malo limonove lupinice
- 150 g dimljenega lososa
- pest bazilike
- poper
Postopek
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Olje segrejemo v večji kozici in na njem 1 do 2 minuti pražimo drobno nasekljan česen, da se zmehča. Dodamo špinačo in pražimo samo toliko, da ovene. Vmešamo še kremni sir, limonovo lupinico in malo črnega popra.
Testenine odcedimo, vendar nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale, prihranimo. Špinači dodamo narezanega lososa, nasekljano baziliko, testenine in nekaj žlic prihranjene vode od kuhanja, da vse skupaj malo zrahljamo. Jed premešamo, po okusu dodatno začinimo s poprom in postrežemo.