
Široki rezanci s šunko in gobami
Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj
Široki rezanci s šunko in gobami
Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj

Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 250 g kuhane šunke
- 1 velika bela čebula
- 200 g šampinjonov
- 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
- 1 dl smetane za kuhanje
- 400 g širokih rezancev
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezan za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 250 g kuhane šunke
- 1 velika bela čebula
- 200 g šampinjonov
- 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
- 1 dl smetane za kuhanje
- 400 g širokih rezancev
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezan za posip
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo, gobe očistimo in narežemo na rezine. Šunko narežemo na kockice. V ponvi segrejemo olje in na srednji temperaturi 5 minut pražimo čebulo, nato dodamo šunko in gobe. Pražimo še nadaljnje 3 minute in nato dodamo paradižnik ter dobro premešamo. Jed dušimo počasi v odprti kozici približno 8 minut in jo vsakih nekaj minut premešamo. Vmešamo smetano, solimo, popramo in odstavimo.
Medtem v slani vodi skuhamo testenine al dente. Odcedimo jih in dodamo v pripravljeno omako. Vse skupaj dobro premešamo, počakamo kakšno minuto, da se okusi prepojijo, še enkrat premešamo, potresemo z drobnjakom in postrežemo.