
Široki rezanci s šunko in gobami
Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj
Široki rezanci s šunko in gobami
Šampinjoni in šunka gredo še kako dobro skupaj

Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 250 g kuhane šunke
- 1 velika bela čebula
- 200 g šampinjonov
- 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
- 1 dl smetane za kuhanje
- 400 g širokih rezancev
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezan za posip

Solati, ki vas bosta osvežili brez napora
Se vam sredi vročega poletnega dne res ljubi kuhati? Vsak dan res ni treba, posebno ob vsej obilici sveže zelenjave in sadja.

Pri ponovni rabi olja za cvrtje morate paziti na to
Bralka nas je vprašala: "Za cvrenje se porabi veliko olja in žal mi ga je vsakič zavreči, zlasti če uporabim arašidovo olje, ki ni poceni. Vem, da ga nekateri uporabijo večkrat, nisem pa prepričana, ali je to varno"

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 250 g kuhane šunke
- 1 velika bela čebula
- 200 g šampinjonov
- 2 pločevinki (po 400 g) vloženih češnjevih paradižnikov
- 1 dl smetane za kuhanje
- 400 g širokih rezancev
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezan za posip
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo, gobe očistimo in narežemo na rezine. Šunko narežemo na kockice. V ponvi segrejemo olje in na srednji temperaturi 5 minut pražimo čebulo, nato dodamo šunko in gobe. Pražimo še nadaljnje 3 minute in nato dodamo paradižnik ter dobro premešamo. Jed dušimo počasi v odprti kozici približno 8 minut in jo vsakih nekaj minut premešamo. Vmešamo smetano, solimo, popramo in odstavimo.
Medtem v slani vodi skuhamo testenine al dente. Odcedimo jih in dodamo v pripravljeno omako. Vse skupaj dobro premešamo, počakamo kakšno minuto, da se okusi prepojijo, še enkrat premešamo, potresemo z drobnjakom in postrežemo.