
Rezanci s kremno omako iz jurčkov
Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.
Rezanci s kremno omako iz jurčkov
Po napornem dnevu v službi, so ti rezanci odlična izbira za kosilo.

Sestavine
- 500 g svežih jurčkov
- 2,5 dl krepke mesne jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 25 g masla
- šopek peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 500 g svežih jurčkov
- 2,5 dl krepke mesne jušne osnove
- 2,5 dl sladke smetane
- 25 g masla
- šopek peteršilja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper
Postopek
Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Jurčke očistimo, jih z vlažnim prtičkom obrišemo in narežemo na večje kose. V ponvi segrejemo olje, dodamo česen, polovico peteršilja in gobe. Jed pražimo 4 do 5 minut in stalno mešamo. Prilijemo mesno jušno osnovo in smetano ter začinimo s soljo in poprom. Na srednjem ognju kuhamo omako še 5 minut.
V omako vmešamo maslo in jo odstavimo z ognja. Nekaj jurčkov vzamemo iz omake, druge pa s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno omako. Prihranjene jurčke damo v omako, dodamo preostali peteršilj in po želji še solimo.
V veliki količini osoljene vode skuhamo testenine, da so al dente, jih odcedimo, zmešamo z jurčkovo omako, posujemo s svežim peteršiljem in postrežemo.
Nasvet
Jurčkovo omako lahko tudi zamrznemo. Popolnoma jo ohladimo in po porcijah zamrznemo v plastičnih posodah.