
Sir halumi s paradižnikom in melaso granatnega jabolka
Sir halumi s paradižnikom in melaso granatnega jabolka

Sestavine
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička začimbne mešanice zatar
- 450 g sira halumi (ali sira za žar)
- 10 češnjevih paradižnikov
- 2 žlici melase (sirupa) iz granatnega jabolka
- prgišče metinih listov
- 1 žlica semen granatnega jabolka
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 2–3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička začimbne mešanice zatar
- 450 g sira halumi (ali sira za žar)
- 10 češnjevih paradižnikov
- 2 žlici melase (sirupa) iz granatnega jabolka
- prgišče metinih listov
- 1 žlica semen granatnega jabolka
Postopek
V veliki skledi zmešamo olje in zatar. Dodamo na rezine narezan sir in pomešamo, da je sir enakomerno obdan z začinjenim oljem.
Razgrejemo veliko rebrasto ponev in v njej pečemo rezine sira 1 do 2 minuti na vsaki strani, da se lepo zlato rjavo obarva. Ko sir obrnemo, dodamo razpolovljene paradižničke in jih med peko premikamo po ponvi, da so enakomerno popečeni. Če nimamo dovolj velike ponve, sir in paradižničke spečemo v dveh porcijah.
Sir in paradižničke predenemo na krožnik, pokapamo z melaso granatnega jabolka ter posujemo s svežo meto in semeni granatnega jabolka.
Nasvet
Za pravo libanonsko pojedino pripravite še jagnječje čufte s cvetačo in čičeriko, kruhke z zatarjem, bučkino pomako s tahinijem in jajčevce v solati.