
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!
Pikanten piščanec s pomarančami in granatnim jabolkom
Pomaranča in granatno jabolko naredita piščanca še bolj svežega in okusnejšega!

Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kože
- 2 ½ žličke kurkume
- 2 ½ žličke sladke mlete paprike
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 2 ½ žličke grobo mletega črnega popra
- malo soli
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice belega vinskega kisa
solata
- semena 1 granatnega jabolka
- 3 pomaranče
- sok ½ limete
- 1 žlica sirupa iz granatnega jabolka ali 1 žlica medu
- prgišče natrganih metinih listov
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 4 piščančja bedra brez kože
- 2 ½ žličke kurkume
- 2 ½ žličke sladke mlete paprike
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 2 ½ žličke grobo mletega črnega popra
- malo soli
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice belega vinskega kisa
solata
- semena 1 granatnega jabolka
- 3 pomaranče
- sok ½ limete
- 1 žlica sirupa iz granatnega jabolka ali 1 žlica medu
- prgišče natrganih metinih listov
Postopek
Piščančja bedra razpolovimo v sklepu. V vsak kos mesa z ostrim nožem naredimo 2 do 3 zareze. V majhni skodeli zmešamo vse začimbe z oljem in kisom. Kose mesa natremo z začimbno mešanico in polagamo v pekač. Pustimo, da se marinirajo vsaj 20 minut (lahko tudi čez noč v hladilniku).
Pečico segrejemo na 200 °C. Piščanca pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo pol ure, nato folijo odstranimo in pečemo še 10 minut. Piščanca polijemo s sokom, ki se je izločil pri peki, in pustimo počivati 5 minut, preden ga postrežemo.
Medtem pripravimo solato. Pomaranče filiramo; olupimo jih z nožem tako, da bela kožica ostane na lupini, nato izrežemo krhlje. Pomarančne fileje zmešamo s semeni granatnega jabolka in prelijemo s sokom polovice limete, ki smo ga zmešali s sirupom ali medom. Solato okrasimo z metinimi lističi in postrežemo s pikantnim piščancem.