
Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom
S tem receptom boste vzljubili brstični ohrovt!
Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom
S tem receptom boste vzljubili brstični ohrovt!

Sestavine
- 500 g brstičnega ohrovta
- 3 žlice oljčnega olja
- 50 g oluščenih pistacij
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.

Sočen domač burger, ki vas bo navdušil s sestavinami in preprosto pripravo
Sploščeni burger ali smash burger je postal prava ikona enostavnega, a izjemno okusnega burgerja. Kaj je njegova skrivnost? Karamelizirana skorjica, sočno meso in preprosta sestava brez odvečnih dodatkov.
Sestavine
- 500 g brstičnega ohrovta
- 3 žlice oljčnega olja
- 50 g oluščenih pistacij
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
Postopek
Ohrovtove glavice razpolovimo. V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje, dodamo brstični ohrovt s prerezano stranjo navzdol in ga pražimo 10 do 15 minut, medtem ga občasno pretresemo. Če je po tem času samo malce obarvan, ga pražimo še 5 minut, da dobi rjave madeže.
Pistacije grobo nasekljamo, jih potresemo po ohrovtu in med mešanjem še malo popražimo. Odstavimo in primešamo semena granatnega jabolka. Solimo in preložimo v servirno skledo.