
Sestavine
- 500 g sardonov
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- majhen šopek peteršilja
- 2 stroka česna
- 1,5 dl belega vina
- 4 krompirji
- sol in poper
- drobno sesekljan peteršilj za posip
Preberite tudi

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.

Kaj je koji?
Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

Kako izluščimo ostrige
Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.
Sestavine
- 500 g sardonov
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 čebula
- majhen šopek peteršilja
- 2 stroka česna
- 1,5 dl belega vina
- 4 krompirji
- sol in poper
- drobno sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine. Krompir olupimo in narežemo na 5 mm debele rezine. Česen olupimo in stroke le nekoliko stremo. Peteršilj grobo sesekljamo. V veliko niz- ko ponev vlijemo oljčno olje in na hladno olje razporedimo krompir, čebulo, česen in peteršilj. Zalijemo z vinom in toliko vode, da so sestavine pokrite. Solimo in popramo, pokrijemo in postavimo na štedilnik. Ko zavre, temperaturo zmanjšamo in kuhamo približno 15 do 20 minut, da se krompir skuha.
Medtem očistimo sardone in jih filiramo. Ponev odstavimo in fileje zložimo na krompir. Prilijemo toliko vroče vode, da so sestavine spet pokrite. Ponovno zavremo in vse skupaj na močnem ognju kuhamo 3 do 4 minute.
V globoke krožnike razporedimo sardone in krompir, prilijemo malo juhe, pokapljamo z oljčnim oljem in posujemo s peteršiljem.