
Tortiljni zvitki
Iz rubrike Otroci kuhamo
Tortiljni zvitki
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 4 tortilje
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici majoneze
- nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
- 150 g naribanega sira
- zelena solata
- 2 paradižnika
- kuhana koruza iz pločevinke
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 4 tortilje
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici majoneze
- nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
- 150 g naribanega sira
- zelena solata
- 2 paradižnika
- kuhana koruza iz pločevinke
Postopek
Solato operi, osuši in jo natrgaj na manjše kose. Paradižnik nareži na rezine. Kislo smetano zmešaj z majonezo.

Ponev (brez olja) pristavi na ogenj in v njej pogrej vse tortilje z obeh strani.

Tortilje enakomerno premaži z mešanico smetane in majoneze. Po tortiljah razporedi še salamo, solato, paradižnik in sir. Potresi z malo kuhane koruze.

Nadevane tortilje zvij in zvitke prereži na pol. Da jih boš lažje postregel, jih lahko spneš z zobotrebcem.
