
Tortiljni zvitki
Iz rubrike Otroci kuhamo
Tortiljni zvitki
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
- 4 tortilje
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici majoneze
- nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
- 150 g naribanega sira
- zelena solata
- 2 paradižnika
- kuhana koruza iz pločevinke

Hitra in slastna kosila z bučkami
Čeprav na prvi pogled morda delujejo skromno, skrivajo bučke pravo kulinarično bogastvo. Lahko jih kuhamo, cvremo, pečemo, vlagamo ali pa pojemo kar surove.

Za gurmane: osso buco po receptu Vesne Pernarčič
Osso buco je v Italiji prava klasika. Pripravlja se iz bočnika s kostjo, počasi kuha in postreže z rumeno rižoto. Tako ga naredi Vesna Pernarčič.

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.
Sestavine
- 4 tortilje
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici majoneze
- nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
- 150 g naribanega sira
- zelena solata
- 2 paradižnika
- kuhana koruza iz pločevinke
Postopek
Solato operi, osuši in jo natrgaj na manjše kose. Paradižnik nareži na rezine. Kislo smetano zmešaj z majonezo.

Ponev (brez olja) pristavi na ogenj in v njej pogrej vse tortilje z obeh strani.

Tortilje enakomerno premaži z mešanico smetane in majoneze. Po tortiljah razporedi še salamo, solato, paradižnik in sir. Potresi z malo kuhane koruze.

Nadevane tortilje zvij in zvitke prereži na pol. Da jih boš lažje postregel, jih lahko spneš z zobotrebcem.
