© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Naravni zrezki

Naravni zrezki

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Naravni zrezki

Sestavine

  • 4 telečji zrezki (po 180 g)
  • sol
  • poper
  • 1 žlička ostre moke
  • 2 žlici maščobe za peko
  • 30 g masla
  • pribl. 2 dl juhe

Sestavine

  • 4 telečji zrezki (po 180 g)
  • sol
  • poper
  • 1 žlička ostre moke
  • 2 žlici maščobe za peko
  • 30 g masla
  • pribl. 2 dl juhe

Postopek

1

Zrezke zložimo na delovno površino, jih pokrijemo s prozorno folijo in rahlo potolčemo na debelino 6 mm. Na obeh straneh jih solimo. Nepotolčeno stran zrezkov pomokamo (položimo jih na moko, narahlo pritisnemo in otresemo).

2

V plitvi ponvi segrejemo maščobo. Zrezke položimo z nepomokano stranjo na maščobo in zlato rumeno popečemo (moka bi zadržala sokove v zrezkih). Nato jih obrnemo in na drugi strani prav tako zlato popečemo. Pečemo jih približno 2 minuti na vsaki strani, da ostanejo mehki in sočni.

3

Zrezke poberemo iz ponve. Sokove od pečenja zalijemo z juho in malo povremo ter vmešamo kosmiče masla (če je ponev dovolj velika, zrezki lahko ostanejo v ponvi). Omaka ne sme premočno vreti. Zrezke postrežemo z omako in poljubno prilogo.

Nasvet

Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.

Priljubljeni recepti

Bogata orehova potica

1 h 45 min
Srednje zahtevno

Zeleni gaspačo z burrato in pršutom

Preden poletje reče zadnjo besedo, pripravite slasten zeleni gaspačo

20 min
Enostavno

Češnjev cheesecake

Cheesecake, ki pusti veličasten vtis!

45 min
Enostavno

Pečena orada

Ribe bi morali na jedilnike uvrstiti veliko pogosteje - s tem receptom bo to še lažje!

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.