
Krompirjeva solata s kislo smetano in hrenom
Klasična krompirjeva solata je odlična, a še boljša je, če jo nadgradimo s hrenom.
Krompirjeva solata s kislo smetano in hrenom
Klasična krompirjeva solata je odlična, a še boljša je, če jo nadgradimo s hrenom.

Sestavine
- 1,8 kg krompirja
- 4 žlice belega vinskega kisa
- šopek mlade čebulice
- 5 žlic smetanovega hrena
- 500 g kisle smetane
- lupinica 1 limone
- šopek svežega drobnjaka
- sol
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1,8 kg krompirja
- 4 žlice belega vinskega kisa
- šopek mlade čebulice
- 5 žlic smetanovega hrena
- 500 g kisle smetane
- lupinica 1 limone
- šopek svežega drobnjaka
- sol
Postopek
Olupljen in na kose narezan krompir do mehkega skuhamo v slanem kropu. Odcedimo ga in položimo nazaj v vročo posodo, da se malo osuši. Dokler je krompir še vroč, ga prelijemo z vinskim kisom in dodamo nekaj ščepcev soli. Pustimo 10 minut, da se nekoliko ohladi.
Medtem operemo in narežemo mlado čebulico in drobnjak. Limonovo lupinico drobno naribamo. Ohlajenemu krompirju primešamo kislo smetano, smetanov hren, limonovo lupinico, čebulo in drobnjak. Nekaj drobnjaka prihranimo in ga po solati potresemo, tik preden jo postrežemo.