Ruska šarlota

Ruska šarlota

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–14 kosov
Oznake
torta čokolada piškoti savoiardi otroški piškoti Ruska šarlota
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 7 listov želatine
  • 7,5 dl mleka
  • 1 zavitek praška za čokoladni puding
  • 125 g sladkorja
  • 75 g temne čokolade
  • 2 žlički instantne kave
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 2 jajci
  • 75 g naribanih mandljev
  • 1 žlica ruma
  • 60 otroških piškotov
  • 2,5 dl sladke smetane in kandirane češnje za okras

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 7 listov želatine
  • 7,5 dl mleka
  • 1 zavitek praška za čokoladni puding
  • 125 g sladkorja
  • 75 g temne čokolade
  • 2 žlički instantne kave
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 2 jajci
  • 75 g naribanih mandljev
  • 1 žlica ruma
  • 60 otroških piškotov
  • 2,5 dl sladke smetane in kandirane češnje za okras

Postopek

1

Želatino namočimo v hladno vodo. Prašek za puding zmešamo s tremi žlicami mle­ka. Preostalemu mleku dodamo sladkor in zavremo. Zmes mleka in praška za puding vlijemo v vrelo mleko in dobro zmešamo. Pudingovo maso odstavimo s štedilnika in dodamo koščke temne čokolade, da se v masi raztopijo. Postopoma vmešamo naj­prej instantno kavo, vaniljev sladkor in obe jajci, nato pa še rum in naribane mandlje. Želatino ožmemo in jo raztopimo v topli pudingovi masi, potem pa maso ohladimo v vodni kopeli.

2

Dno tortnega modla premera 24 cm obložimo s piško­ti. Model napolnimo s polovično količino pudingove mase; obod modla obložimo s polovičkami piškotov. Preostale piškote in koščke piškotov razporedimo po pudingovi masi, prekrijemo s preostalo maso in torto postavimo za 4 ure v hladilnik, da se le­po strdi.

3

Obod tortnega modla odpremo in odstra­nimo. Sladko smetano čvrsto stepemo, na­polnimo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in torto okrasimo s smetanovi­mi rozetami, ki jih obložimo s kandiranimi češnjami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.